Antioxidanten in gekleurde aardappelrassen vergeleken

Aardappel is het vierde belangrijkste gewas wereldwijd. De totale aardappelteelt wordt geraamd op 388.191.000 ton in 2017 en bijna een derde van alle aardappelen werden in China en India geoogst. 

De voedingswaarde van aardappel is belangrijk voor de menselijke gezondheid en aardappel is basisvoeding. De aardappel bevat mineralen, proteïnen en antioxidanten zoals o.a. caroteen, fenolen, flavonoïden, vitamine C en E. 

Wetenschappers van de Zhejiang University (China) hebben de inhoud van fenolen (TPC), fenolzuur en antioxidanten in aardappelen van verschillende vleeskleuren onderzocht. Voor het onderzoek werden 14 rassen (drie witte, zeven gele, twee rode en twee paarse) geplant en geoogst op het universiteitsterrein in Hangzhou. 

Deze studie geeft inzichten in de correlaties tussen TPC, fenolzuur en de activiteit van antioxidanten. De resultaten zouden kunnen bijdragen aan kennis over genetische diversiteit in fenolen en verwerkingstechnieken ten bate van gewenste voedingswaarden van aardappelgewassen. 

Bron: Weidong Ru, Yuehan Pang, Yuanruo Gan, Qin Liu, Jinsong Bao, 'Phenolic Compounds and Antioxidant Activities of Potato Cultivars with White, Yellow, Red and
Purple Flesh', 2019, Antioxidants, 8, 419.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven