Nieuwe lijn Kissabel-appelen keert terug naar Fruit Attraction in Madrid

Na hun succesvolle debuut tijdens de voorgaande editie van de vakbeurs Fruit Attraction in Madrid zullen de drie gelicentieerde rassen van Kissabel ook dit jaar weer op de vakbeurs te zien zijn.

“We zijn zeer tevreden over het fruit dat we dit najaar geoogst hebben, zowel in termen van kleur als smaak," zegt Marc Peyres, exportdirecteur van de Franse leverancier Blue Whale. "We zijn van plan om het fruit op verschillende markten in heel Europa af te zetten. Een deel zal worden verzonden naar onze klanten buiten Europa. Het is onze bedoeling om op deze manier het potentieel van deze appelen de diverse markten te testen. Onze klanten hebben zeer hoge verwachtingen van Kissabel."

Dit seizoen is de oogst Kissabel-appelen, die inmiddels in Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en het VK worden geteeld, groter en veelbelovender dan ooit tevoren. De lijn bestaat uit drie rassen: Rouge, met een rode schil en rood vruchtvlees; Orange, met een oranje schil en rozerood vruchtvlees en Jaune, met een gele schil en roze vruchtvlees. Degenen, die deze appelrassen uittesten, zijn van mening dat de vooruitzichten van deze opvallende lijn appelen zeer rooskleurig zijn. 

"We verwachten appelen van uitstekende kwaliteit. De roodschillige Kissabel-appelen lijken zeer geschikt te zijn voor de teeltomstandigheden in Duitsland," laat Dirk Zabel weten, hoofd rasseninnovatie bij het Duitse fruitconsortium DOSK. "De ongeëvenaarde bessensmaak en het intense rode vruchtvlees maken deze appel zeer bijzonder. Het ras doet denken aan de appelen uit de moestuin van oma: rustiek en puur."

Ondertussen doen de rassen Orange en Jaune het uitermate goed in het Verenigd Koninkrijk, vertelt Jeremy Linsell van Worldwide Fruit. "We hebben gemerkt dat deze twee selecties goed gedijen onder de omstandigheden in ons land. In het Verenigd Koninkrijk worden de appelen wat later geplukt dan op het vasteland van Europa en we zijn van mening dat dit de uitmuntende kleuring van het vruchtvlees van deze rassen in ons land ten goede komt."

Luca Lovatti van NovaMela, die een consortium van vijf Italiaanse partners vertegenwoordigd, zegt dat er in zijn land nog meer Kissabel Rouge zal worden aangeplant. Het consortium zal daarom tijdens dit tweede jaar van testen haar inspanningen opvoeren. "De kwaliteit van Kissabel Rouge ziet er zeer goed uit wat betreft de maten en interne kleuring. Gezien de hoeveelheden die we beschikbaar hebben, zullen we promotie-activiteiten in supermarkten organiseren om het publiek te informeren over de opvallende kenmerken van deze appelen."

In Zwitserland staan testen bij de twee grootste retailers van het land op de planning, Migros en Coop. Christian Bertholet van Fenaco laat weten blij te zijn met de nieuwe oogst Kissabel Orange. "De appelen zijn dit jaar zeer goed qua maten en hebben een goede externe kwaliteit," zegt hij. "Het suikergehalte is ook zeer hoog met een Brix van rond de 13.”

Mis het niet en bezoek de stand van Kissabel tijdens de vakbeurs Fruit Attraction, die van 22 tot 24 oktober gehouden wordt in Madrid, Hal 8, stand 8F01F. 

 

Voor meer informatie:
Luca Speroni and Jessica Sabatini
Kissabel®
Tel: +39 345 405 7012
Email: contact@kissabel.com
www.kissabel.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven