Noorse bedrijven Rosenqvist en Ferskvarehuset tekenen contract voor fritesproductie

Een nieuwe, ultra-moderne verwerkingslijn voor klassieke en gecoate frites zal halverwege 2020 in gebruik worden genomen door Ferskvarehuset in Noorwegen. Rosenqvist Food Technologies zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de inrichting van de nieuwe fabriek, die voorzien zal zijn van volledig nieuwe apparatuur en die een productiecapaciteit van 3 ton per uur zal hebben.

Potatopro.com citeerde Niklas Möllerstedt van Rosenqvists Food Technologies: “We zijn enorm trots dat we door Ferskvarehuset uitgekozen zijn als leverancier. Ons bedrijf heeft hard gewerkt om het coating-proces goed onder de knie te krijgen en we zijn ervan overtuigd dat we een totaal oplossing voor de productie van frites kunnen leveren.  

Voor Ferskvarehuset is deze investering een belangrijke nieuwe stap om het bedrijf gereed te maken voor de toekomst. Terje Viken, directeur van Ferskvarehuset: "Ik kijk uit naar de dag dat we onze lokale klanten in Noorwegen gecoate frites aan kunnen bieden. We zijn daarnaast van plan om te starten met de productie van andere diepgevroren groenten."  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven