Theo Knook, Knook AGF; Simone van Poppel, Synergy systems.

"Snijden en verpakken gaat nu een stuk makkelijker"

Tholen - Eind oktober 2018 werd de eerste paal in de grond geslagen voor de nieuwbouw van Knook AGF in het Noord-Hollandse Wijdewormer. Een jaar later is Theo Knook bezig met het afronden van de nieuwe weeg- en verpakkingslijn in zijn bedrijf.

 De productielijn bij Knook AGF

Verpakkingslijn
“De snijmachines, snijtafels, centrifuges, draaitafels, etc. worden allemaal geleverd door Synergy Systems,” vertelt Theo. “We werken al langere tijd samen met dit bedrijf en daarom hebben we de nieuwe apparatuur bij hen besteld. De snijmachines draaiden als eerste en inmiddels is ook de verpakkingslijn volledig operationeel.”

“Het is vanwege de schaalvergroting in ons bedrijf dat we hebben besloten uit te breiden met een nieuwe lijn.  Het zorgt ook dat we een slag kunnen maken in onze bedrijfsefficiëntie en de productie kunnen verhogen. Dat hebben we wel gemerkt in de zomer. Het versnijden en verpakken ging een stuk makkelijker.”

Gesneden groenten over de band

Fruitsalade, roerbakmix en rauwkost populair
Hoewel het in de zomer naar verhouding iets rustiger was dan vorig jaar, merkt Theo daar weinig van. “Naast de drukte in het bedrijf door de nieuwbouw zagen we ons klantenbestand in de horeca groeien. We zagen onze omzet met 15 tot 17% toenemen ten opzichte van vorig jaar. Als de zomer net zo warm was als in 2018 was het helemaal ontploft bij ons.”

Daartegenover staat dat Knook AGF makkelijker aan zijn producten kon komen in de zomer. “Dat liep goed. We zagen dit seizoen een groei aan populariteit in de streekproducten. Verder bleven de fruitsalades, roerbakmixen en rauwkostsalades populair in de horeca.”

Het klantenbestand van Theo verschuift in de herfst van de horeca naar de bedrijfs- en schoolkantines. "Het is heel het jaar door druk bij ons in het bedrijf maar buiten de vakanties om hebben we meer personeel tot onze beschikking,” besluit Theo.

Voor meer informatie
Knook AGF
Theo Knook
Noorderweg 136
1456 NM  Wijdewormer
Tel: +31 (0)299 42 24 80
info@knookagf.nl
www.knookagf.nl

Synergy Systems
Simone van Poppel
Sprendlingenpark 25
5061 JT Oisterwijk
Tel: +31 (0)85 049 17 60
s.vanpoppel@synergy-systems.nl
www.synergy-systems.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.