Groei in derde kwartaal was minder hard dan in eerdere perioden

Rotterdamse haven meldt opnieuw groei van overslag containers

In de Rotterdamse haven werden 112,4 miljoen ton goederen overgeslagen in het derde kwartaal van 2019. Tot en met het derde kwartaal bedroeg de overslag 353,5 miljoen ton. In vergelijking met vorig jaar steeg de overslag met 1%. De volumegroei werd vooral gedragen door containers, ruwe olie, LNG en biomassa.

"In het derde kwartaal zagen we opnieuw gezonde groei bij containers", laat Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam weten. "Zorgelijk is wel dat de relatie tussen grote handelsblokken in de wereld gespannen blijft, evenals de aanhoudende onzekerheid over de invoering van handelstarieven na Brexit." Containers 
De overslag van containers in tonnen was tot en met het derde kwartaal 3,3% hoger dan vorig jaar (3,8% in TEU gemeten). De groei vond vooral plaats in het eerste halfjaar. In het derde kwartaal vlakte de groei af. Dit werd veroorzaakt door een algehele groeivertraging van de wereldhandel en een daling van shortsea-volumes naar de oostelijke Middellandse zee.

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.