Spaanse CVVP kondigt beheer nieuwe kiwirassen Kibi Gold en Red Kibi aan

Eerste Leanri mandarijnen en Summer Prim citroenen geoogst

Dit seizoen wordt de eerste oogst verwacht van het nieuwe late mandarijnenras Leanri, dat onder beheer staat van de Spaanse organisatie voor beschermde plantenrassen CVVP. De oogst wordt geraamd op 600.000 kilo. Het fruit zal worden verzonden naar de Europese markt, voorafgaand aan het seizoen van Premium mandarijnen.

Daarnaast zal de Summer Prim citroen komend voorjaar zijn eerste oogst opbrengen. Dit fruit is geplant in 2017 en heeft de maten bereikt waar de markt om vraagt. Volgens de CVVP hebben toonaangevende supermarktketens in Europa belangstelling voor de "onderscheidende en unieke eigenschappen van de Summer Prim citroen en met name voor zijn hoge sapgehalte en unieke en zeer geurige aroma. De Summer Prim citroen zal in het voorjaar in Spanje, Italië en Frankrijk aanwezig zijn".

De organisatie heeft eveneens de opname van een nieuwe partner bekendgemaakt. Het gaat om Fruitgrowing Quality SL, een bedrijf met ruime ervaring in teelttechnieken en tuinbouw en met name in de teelt en wereldwijde handel van kiwi. Twee nieuwe kiwirassen, één met rood vruchtvlees en één met geel vruchtvlees, zullen worden beheerd door de CVVP en worden afgezet onder de merken KIBI Gold en Red KIBI.

De CVVP is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk, dat is gespecialiseerd in het integrale beheer van plantenrassen, met als doel om de rendabiliteit ervan te optimaliseren. De instantie is toonaangevend in het beheer van plantenrassen en zal dit jaar opnieuw aanwezig zijn tijdens Fruit Attraction om kwekers en licentiehouders bekend te maken met zijn model, manier van werken en diensten. Bovendien vormen dit soort evenementen kansen voor degenen die lid zijn van de CVVP en de ontwikkeling en promotie van hun rassen aan de organisatie toevertrouwen.

Naast de nieuwe Summer Prim citroen en Leanri mandarijn beheert de CVVP geconsolideerde rassen, zoals de navel m7 sinaasappel en de Nadorcott mandarijn.

CVVP zal tijdens de beurs, die van 22 tot 24 oktober gehouden wordt, aanwezig zijn in stand 3E06B, in hal 3.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven