Tomatenprijzen in Italië blijven goed

De tomatenoogst is momenteel niet groot en sommige gebieden kampen zelfs met een tekort. Aan de andere kant is de vraag naar tomaten stabiel en bijgevolg zijn de prijzen hoog.

Piccadilly

"Het aanbod is laag, ook vanwege ongunstige weersomstandigheden waardoor de bloei in het gedrang kwam, althans in Italië en Nederland. Sommige mensen zeggen dat het kwam door het warme weer dat zich in juli en augustus voordeed, maar ik heb geen directe referenties. De aanvoer van tomaten uit Nederland was hoog en dit heeft tot gevolg dat de prijzen hoog blijven", zeg een groothandelaar uit Noord-Italië.  

Cuore di bue

Het Piccadilly ras werd door grossiers op 17 oktober afgezet voor €2,00 per kilo, Cuore di bue voor €3,00/kg en de groene langwerpige tomaat had een prijs van €1,60 per kilo.  

Groene, langwerpige tomaat

"De San Marzano tomaten uit Nederland wordt afgezet voor €2,40 per kilo. De prijs van Italiaanse cherrytomaten daarentegen ligt rond de €2,00. De prijzen zijn aantrekkelijk en telers die tomaten van topkwaliteit telen, genereren zeker inkomsten", concludeert de groothandelaar.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.