Egypte exporteert steeds meer mango's

Volgens het Egyptische ministerie van Landbouw is de mango-export  naar 15.211 ton gegroeid. Daarnaast werkt het ministerie actief aan het openen van nieuwe markten en het opschalen van de export naar bepaalde landen.  

Ahmed al-Attar, hoofd van de afdeling quarantaine, vertelde aan Egypt Today dat Egyptische mango's aan alle internationale eisen beantwoorden. Hij voegde eraan toe dat het openen van nieuwe, buitenlandse markten, met name Zuid-Afrika, de lokale fruitexport een impuls zou kunnen geven.

In april 2019 maakte Egypte bekend dat het meer dan 20 voedingsmiddelen en gewassen exporteerde, die een waarde van €366 mln vertegenwoordigden. De regering publiceerde een lijst waarin de agrarische producten in drie groepen waren ingedeeld.

De eerste groep bestond uit vers en gedroogd citrus, aardappelen, kaas, tarwe en chocolade. De tweede uit diepgevroren groenten, uien, knoflook, gedroogde en verse mango, guave, vijgen, dadels, tabak en suikerriet. De derde groep uit pinda's, gebak, fruitsappen en verse tomaten. 

Attar vertelde ook dat de export van verse aardbeien in de periode van 1 januari tot 16 maart naar 22.400 ton groeide. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven