Edeka heeft komend jaar de eerste Magic Star-appelen in het schap

De Duitse retailer Edeka zal komend jaar het nieuwe appelras SQ159 exclusief onder de naam Magic Star in het schap aanbieden. De telers van Frutania en Obst vom Bodensee produceren het innovatieve ras voor de regionale Edeka-distributiecentra in Rhein-Ruhr en Südwest. Hiervoor heeft licentiehouder Fresh Forward Marketing BV de exclusieve teelt- en handelsrechten aan de genoemde partijen verleend.

SQ159 Magic Star zal in de Rhein-Ruhr-regio onder de merknaam "Mein Land" en bei Edeka Südwest onder het label "Unsere Heimat" worden verkocht. Hiermee appelleert de retailer aan de wens van de Duitse consument om waar mogelijk regionaal geteelde AGF aan te bieden. Met een sterk regionaal merk zal de consument sneller geneigd zijn het nieuwe appelras ook daadwerkelijk te proberen, meldt Edeka in een korte verklaring.

Door de brede samenwerking zal de gehele supply chain van het nieuwe appelras profiteren, meldt men verder. Het ras SQ159 stamt uit een veredelingsprogramma van de Wageningen Universiteit. In consumentenenquêtes aangaande nieuwe teeltrassen is het ras tot dusver steevast in de top-3 te vinden. Daarnaast scoort de appel hoog als het gaat om houdbaarheid en ziekteresistentie.

Bron: Obstbau


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven