Sakata

Almería verbreekt wereldrecord met enorm hart van groenten en fruit

Plantenveredelingsbedrijf Sakata en de gemeente van de Spaanse stad Almería hebben op woensdag 16 oktober een Guinness Record verbroken met het grootste van groenten gemaakte hart ter wereld. Het oorspronkelijke plan was dat het hart 550 m² groot zou zijn, maar uiteindelijk besloeg het kunstwerk een oppervlak van meer dan 600 m².

Om dit te bereiken zijn ongeveer 25 werknemers van het bedrijf vanaf de vroege ochtend bezig geweest met het schikken van meer dan 23 ton tomaat, paprika, aubergine, pompoen en courgette, om het gezondste mozaïek ter wereld te leggen. Er waren ongeveer vijf uren nodig om India te overtreffen, het land dat tot nu toe recordhouder was, met een mozaïek van 480 m².

De dag en de plaats voor dit evenement waren niet willekeurig uigekozen. Almería, de huidige gastronomische hoofdstad van Spanje, exporteert jaarlijks 3 mld kilo groenten en fruit naar Europese landen. 16 oktober is door de FAO uitgeroepen als de Wereldvoedseldag, een dag waarop aandacht wordt besteed aan het wereldwijde voedselprobleem. Met de slogan '+Salud. Almería' (meer gezondheid, Almería'), wil Spanje het maatschappelijk bewustzijn rondom het belang van een gezond eetpatroon, gebaseerd op de consumptie van groenten en fruit, verhogen.

In dit project werd ook speciale aandacht besteed aan de consumenten van de toekomst: kinderen. Daarom werkten 300 leerlingen van de openbare school van Santa Isabel mee aan het maken van het hart.

Op deze dag konden de leerlingen bovendien de première van de nieuwe afleveringen van la Pandi bijwonen, de leukste animatieserie over groenten en fruit, van Sakata. Dit alles was mogelijk dankzij de medewerking van de bedrijven Casi, Grupo Única, Vicasol, Agroponiente, Mabe, Murgiverde, Agroiris, SAT Peregrin en Fedemco, evenals de School voor Agrarische Ingenieurs, associatie "5 al día" en bejaardentehuis Ballesol. Na afloop van het evenement zullen de groenten en fruit die gebruikt zijn voor het hart worden gedoneerd aan verschillende gaarkeukens, scholen en liefdadigheidsinstellingen in geheel Andalusië.

Voor meer informatie:


Sakata

comunicacion@sakata.eu

www.sakata-vegetables.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven