Een delegatie van de Gaia Fruit Association op educatieve reis via het Erasmus+ project

Griekse ondernemers naar handelsbeurs FuturPera 2019

Leren over teelt, promotie en handelsstrategieën in relatie met geweldige Italiaanse AGF producten, vooral peren. Dit is het doel van de groep fruittelers van de Gaia Fruit Cooperation uit Larissa (Griekenland) - een gebied met een sterke traditie in perenteelt - die welkom werd geheten in Ferrara Fiere door de FuturPera organisatie als onderdeel van het internationale Erasmus+ project. 

Een educatieve reis voor de Griekse delegatie. De delegatie maakte van dichtbij kennis met rassen, telen, oogsten en verpakkingsmethodes en afzetstrategieën. Stefano Calderoni, voorzitter van FuturPera, Filippo Parisini, voorzitter en algemeen directeur van Ferrara Fiere e Congressie, Antonella D'Agostino, project manager van FuturPera en Dario Rossi van de bond van agronomen van Ferrara en de organisatie van FuturPera namen allemaal deel aan de bijeenkomst. 

Stefano Calderoni: "We legden aan de groep Griekse fruittelers uit hoe we onze peren telen en spraken over belangrijke afzetmogelijkheden, aggregatievormen en ook over de moeilijkheden die we tegenkomen op het gebied van plantziekten en de markt."

Calderoni: "Het was een interessante uitwisseling, omdat het ons de gelegenheid gaf om rassen te vergelijken - op hun areaal wordt een aantal speciale peren geteeld, maar ook een kleine hoeveelheid Abate, Williams en Coscia - en om op een praktische manier te praten over het verbeteren van de teelt. We gaven advies op tuinbouwgebied dankzij agronoom Dario Rossi over het oplossen van problemen die hier in meerdere of mindere mate zijn opgedoken, zoals perenvuur of perenpsylla. Gelukkig hebben ze geen schildwants of brown spot in Griekenland, maar ze hebben wel helaas problemen met het vormen van samenwerkingsverbanden en ze komen moeilijk uit met marktprijzen voor die voor peren en fruit betaald worden."

Filippo Parisini sprak zijn enthousiasme uit over het internationale uitwisselingsprogramma van de editie 2019 van de FuturPera. 

"Het belangrijkste doel van de FuturPera is altijd geweest om een kruispunt voor internationale ontmoetingen te worden, niet alleen om export te promoten maar ook om bilaterale kennis uit te wisselen tussen teeltlanden. Een doel dat we bereikt hebben met conferenties van hoog niveau en brede en innovatieve exposities. De meeting met de delegatie Griekse telers is een onderdeel van de acties die we organiseren om ons evenement zoveel mogelijk naar een Europees niveau te tillen. We nodigden deze coöperatie, die in een perenteeltgebied dat gelijk aan het onze is werkt, uit om als gasten naar de FuturPera te komen om onze rassen te laten zien en om Italiaanse telers te leren kennen en daar zijn ze nu al erg enthousiast over. Ik denk dat onze handelsbeurs indruk op ze heeft gemaakt vanwege de sterke specialisatie en dat ze beseffen dat onze aanbodketen, ondanks de crisis van dit jaar, een geweldige referentie blijft voor Italiaans AGF en dat we zeker een voorbeeld zijn om na te volgen en aan te passen aan andere teeltcontexten."

FuturPera wordt georganiseerd door Ferrara Fiere e Congressi en OI Pera (Interprofessional pear Organisation) in samenwerking met CSO Italy, de bijdrage van de Emilia-Romagna Region en de steun van Bper Banca, Generali Italia en VH Italia Assicurazioni.

Meer informatie: www.futurpera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.