Lidl sluit voor € 17 mld langetermijncontracten met Britse leveranciers

De Duitse discount supermarktketen Lidl GB heeft beloofd € 17 mld uit te geven aan Britse leveranciers tijdens de komende vijf jaar. Het bedrijf wil de afzet van lokaal vlees, gevogelte en versproducten verhogen.

Lidl en concurrent Aldi hebben de vorm van de Britse kruidenierssector veranderd en een marktaandeel van Tesco, Sainsbury's, Asda en Morrisons ingepikt door concurrerende prijzen in erg eenvoudige winkels aan te bieden.

Om de relaties met Britse leveranciers te verdiepen, beloofde Lidl contracten voor de langere termijn af te sluiten met leveranciers om hen te helpen te investeren en uit te breiden. 

Ryan McDonnell van Lidl: "Ons bedrijf is zo goed als z'n leveranciers. Daarom zijn onze investeringen en betrokkenheid van het grootste belang voor de zekerheid dat ze kunnen investeren en samen met ons kunnen uitbreiden."

Lidl GB handelt momenteel vanuit 770 winkels en heeft een marktaandeel van 6%. Het is van plan om 50-60 nieuwe winkels te openen in 2019. Z'n afzet steeg met 8,2% in de 12 weken tot 6 oktober volgens sectorgegevens. 

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven