Corsicaanse clementine-oogst dit seizoen 15% lager

De aantallen clementines uit Corsica zijn dit jaar 15% lager dan vorig jaar. "Nu de aanvoer kleiner is, zal het seizoen maar tot eind december duren. In januari zullen we geen clementines meer over hebben," vertelt Armand Fabre van het gelijknamige bedrijf. Begin november, omstreeks week 44,  zullen de eerste Corsicaanse clementines de markt bereiken. Er wordt fruit van gemiddeld formaat verwacht (3/4). 

Biologisch afbreekbare verpakking
Dit jaar zal Armand Fabre het fruit in een nieuwe, milieuvriendelijke verpakking aanbieden. "Deze nieuwe verpakking is volledig uit hout vervaardigd en past in onze doelstelling om geen plastic meer te gebruiken." 

De nieuwe verpakking van de Corsicaanse clementines

Fingerlimes te vroeg op de markt
Momenteel is Armand Fabre al begonnen met het vermarkten van biologische, Corsicaanse fingerlimes, een product dat het bedrijf als een aantal jaren aanbiedt. "Dit jaar hebben we voor het eerst aanzienlijke aantallen te vermarkten. Het product wordt uitsluitend in Frankrijk verkocht maar bereikte de markt dit seizen wat eerder dan gebruikelijk. Normaal gesproken komt het product in december op de markt maar dit jaar is het nu al beschikbaar."

Voor meer informatie:  
Armand Fabre
Phone: (+33) 04 42 43 43 90
armand.f.fabre@orange.fr   

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven