Mobiele kas promoot consumptie van Europees fruit tijdens Fruit Attraction

De indrukwekkende mobiele kas doet vele Europese steden aan om de consumptie van gezond en smakelijk Europees groenten en fruit  te promoten. Daarnaast wil men laten zien hoe de groenten onder optimale omstandigheden, qua temperatuur of vochtigheid, geteeld kunnen worden en zo tot maximale ontwikkeling kunnen komen. Deze week maakt de mobiele kas een stop in Madrid.

Zij is aanwezig tijdens Fruit Attraction die gehouden wordt in het IFEMS beursgebouw in de Spaanse hoofdstad. De afgelopen maanden ging de tour langs steden als Brussel, Parijs, Rennes, Nantes, Montpellier, Bordeaux, Keulen en  Valencia onder het motto: 'Cultivating the Taste of Europe'. 

Drijvende kracht achter tour

De mobiele kas is een initiatief waaraan diverse Europese organisaties hun deelname verlenen. Almería wordt vertegenwoordigd door de telersorganisatie voor groenten en fruit APROA en de Federatie van Exporteurs van Groente en Fruit. Ook de in Murcia gevestigde vereniging Proexport kan aan de lijst toegevoegd worden. 

Andere organisaties die op de lijst voorkomen zijn: Fruit Vegetables Europa (telersvereniging van de Europese Unie), Nationale Telersorganisatie van Tomaat en Komkommer en de Nationale Organisatie van aardbeientelers uit Frankrijk, KZGPOiW uit Polen en Incofruit Hellas uit Griekenland.  Drie andere organisaties, FEPEX, ANPCA en Proexport verlenen hun medewerking. 

Fruit  Attraction wordt zowel nationaal als internationaal gezien als een van de belangrijkste evenementen van het jaar. Daarom is er besloten ook hier een stop te maken met de mobiele kas. Bezoekers zijn welkom van 22 tot 24 oktober. Zij kunnen hier informatie krijgen over de gebruikte teeltmethoden, zowel in de kassen als in de volle grond,  voor fruit en groente, de eigenschappen van de producten, de variëteiten, kwaliteit en smaak. 

Naar verwachting zullen tijdens de beursdagen veel groepen schoolkinderen de kas bezoeken. Hier kunnen zij iets leren over de teelt in de kassen en ook zelf de groenten  proeven.

De organisatoren gaan er vanuit dat de aanwezigheid van de rondreizende kas tijdens de elfde editie van Fruit Attraction positief ontvangen zal worden door de ongeveer 100.000 professionele bezoekers. 

Bron: www.lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven