Verslag van een bedrijf in Val Di Non (Trento)

Goede kleuring Italiaanse Fuji-appelen

Teler Matteo Dalpiaz laat weten dat de kwaliteit van zijn Fuji-appelen uitstekend is, zowel qua smaak als kleuring, en dat de aantallen overeenkomen met de raming. Zijn bedrijf bevindt zich in Val di Non (Trento) op een hoogte van 600 meter. 

Maurizio en Matteo Dalpiaz

"De appelboomgaarden beslaan ongeveer 10 hectare. De meeste zijn van onszelf en andere pachten we. Het is een forse oppervlakte voor één bedrijf. Een paar dagen geleden kwam de oogst van Golden-appelen ten einde. We werken dag en nacht maar zijn tot nu toe zeer  tevreden met de resultaten."

Fuji-boomgaard, lay-out 0,75x3 meter

De kleuring van de Fuji-appelen is dit jaar perfect dankzij de temperaturen van de afgelopen paar weken. "Kleur en smaak zijn cruciaal voor dit ras. De maten komen op de derde plaats. De opbrengsten zijn zeer goed. Mijn boomgaarden hebben een traditionele lay-out: 75 cm tussen de bomen en 3 m tussen de rijen."

Op 65% van de 10 hectare worden Golden-appelen geteeld, op 15% Gala en op het overige deel Renetta, Stark, Evelina en Fuji. Dit jaar hadden we geen last van hagel waardoor de opbrengsten hoger waren. De bruingemarmerde schildwants heeft vooral schade aan het ras Stark opgeleverd. Ik raam de verliezen op zo'n 20%."

Matteo Dalpiaz die Fuji-appelen plukt op 13 oktober 2019

Zijn zoon Maurizio is ook in het bedrijf werkzaam, terwijl zijn andere zoon Fabiano nog studeert. Zijn echtgenote Vittoria is verantwoordelijk voor de agriturismo 'Le Pergolette" de toeristische tak van het teeltbedrijf Melinda. 

Agritur Le Pergolette bevindt zich dichtbij Castel Valer

"Dankzij deze toeristische onderneming ontmoeten we veel verschillende mensen. We laten hen zien hoe het werk er op het platteland aan toe gaat en proberen onze passie voor de omgeving en lokale fruitteelt over te brengen. We bouwen regelmatig vriendschappen met gasten op die regelmatig terugkomen naar ons bedrijf." 

 

Contact:
Agritur Le Pergolette
Via Castel Valer,15
38019 Ville D'Anaunia (Trento)
Tel.: (+39) 339.2232338
Email: agriturlepergolette@hotmail.it
Website: www.agriturlepergolette.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.