Bonduelle opent pakstation voor diepvriesgroenten in Rusland

Het Franse groentenverwerkingsbedrijf Bonduelle heeft z'n derde Russische pakstation in de regio Belgorod geopend. Bonduelle heeft het failliete SHOK-station (de Shebekinsky Vegetable Plant) overgenomen. Een actie die in juni van dit jaar werd aangekondigd. 

Een woordvoerder van Bonduelle: "Voor de overname vroor het bedrijf in Rusland geen groenten in. Onze twee fabrieken in Kuban houden zich bezig met conserven. De opening van dit station, waar groenten worden diepgevroren, is daarom een nieuwe stap in de richting van de diversificatie van Bonduelle in Rusland."

Volgens de persdienst van Bonduelle-Belgorod heeft het bedrijf gedurende vier jaar een complete renovatie van het station uitgevoerd, waaronder grootschalige reparaties en vervanging van apparatuur. De grootte van de investering is niet bekend gemaakt. De nieuwe aanwinsten en apparatuur die op het station geïnstalleerd worden zullen de capaciteit van de Shebekinsky Plant tot 10.000 ton diepgevroren producten per jaar verhogen. 

Volgens russiabusinesstoday.com is het plan om lokale grondstoffen te gebruiken en het bedrijf heeft al contacten met lokale telers. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven