Kantoor Abeln organiseert kennissessie over nieuwe WAB

"In AGF-sector veel vragen over nieuwe flex- en ontslagrecht"

Ruim vier jaar geleden trad de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking waardoor het flex- en ontslagrecht  flink werden gewijzigd. Op 1 januari 2020 wordt de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht die de WWZ op onderdelen aanpast. Met de WAB wil het kabinet het voor werknemers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen door de kloof tussen flexarbeid en vaste contracten te verminderen. Ook moet de nieuwe wet het voor werkgevers iets eenvoudiger maken om werknemers te ontslaan door de invoering van een extra ontslaggrond.

Gus Abeln van kantoor Abeln in Rotterdam merkt dat er ook in de AGF-sector veel vragen zijn over de nieuwe ontslagwet. “Werkgevers vragen zich af of de nieuwe wet gunstig voor ze is. Of ze willen weten of ze ontslagprocedures moeten uitstellen tot volgend jaar en of ze iemand met een onvolledig disfunctioneringsdossier kunnen ontslaan”. Het kantoor Abeln organiseert daarom op dinsdag 26 november 2019 een kennissessie over de nieuwe WAB. “De gevolgen van de WAB worden aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht", vertelt Gus. "De kennissessie is interactief en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Na deze bijeenkomst zijn de bezoekers volledig op de hoogte van de wijzigingen van de WAB en weten ze wat de impact ervan is op hun organisatie.”

Aanmelden voor de Kennissessie en nadere informatie vinden kan hier. 

Voor meer informatie:
Gus Abeln
Abeln
Hoogstraat 123m
3011 PL Rotterdam
T: +31 (0)10 4125744
E: info@abelnlaw.nl  
www.abelnlaw.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.