Wimco Groenendaal, Groda AGF:

"Stabiele hardfruitmarkt maar telers moeten wel bereid zijn te blijven verkopen"

Tholen - De pluk van de appels loopt momenteel hard naar zijn einde. "Zeker in het midden van het land komen we aan nette volumes. De laatste pluk appelen is niet helemaal goed meegekleurd, maar al met al ziet de kwaliteit er een stuk beter uit dan afgelopen jaar", constateert Wimco Groenendaal van Groda AGF uit Est.

Hij noemt de appelprijs gewoon voor de tijd van het jaar. "Er gaat niet meer weg dan anders, maar rustig kun je het ook niet noemen. Alle afzetlanden doen wel een beetje mee, maar uitschieters zijn er ook weer niet echt. Duitsland neemt een stabiel volume af, het Verenigd Koninkrijk ondanks de naderende Brexit-deadline ook en Scandinavië is in de appelmarkt van een iets grotere betekenis dan andere jaren."

De vraag naar peren is volgens Wimco niet overweldigend, maar stabiel. "Ook hier is de kwaliteit, met name inwendig, gelukkig veel beter dan vorig jaar. Dat zie je terug in stabiele verkopen, al blijft de retailprijs wat achter. Waar andere jaren na de primeurverkopen de prijzen hard onderuit gingen, hebben we dat dit seizoen minder gezien. Wat echter wel belangrijk is dat telers bereid moeten blijven om te blijven verkopen, zodat de markt niet gaat stagneren. We moeten wel in beweging blijven!"

Voor meer informatie:
Groda AGF
Het nieuwe achterom 1
4185 PA Est
Tel: 0345-569641
Fax: 0345-569847
wimco@groda.nl
www.groda.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.