Nieuwe geel- en roodvlezige kiwi op Fruit Attraction

Tijdens de Fruit Attraction in Madrid zullen twee nieuwe kiwirassen -één met rood vruchtvlees en één met geel vruchtvlees- worden gepresenteerd. De kiwi's zullen op de markt worden gebracht onder de merken KIBI Gold en Red KIBI.

Kibi Gold

"Het gaat om twee variëteiten van de familie Actinidia Chinensis. Voor deze rassen wordt een grote toekomst verwacht in de fruitteelt op het Iberisch Schiereiland in andere teeltgebieden dan de traditionele. In tegenstelling tot groene kiwi's, die behoren tot de familie Actinidia Deliciosa en minstens 700 tot 800 koude-uren nodig hebben voor een goede bloei, hebben deze nieuwe rassen genoeg aan 350 tot 400 koude-uren", vertelt Joaquín Rey, directeur van Grupo Fruitgrowing Quality S.L. Dit bedrijf is in het bezit van de exploitatievergunning voor deze rassen in Spanje en Portugal. De variëteiten worden beheerd door de Club van Beschermde Rassen (CVVP).

"Dit biedt ons de mogelijkheid om kiwi's te telen in gebieden waar dit voorheen niet mogelijk werd geacht en die vrij zijn van PSA. We zien goede resultaten in de teeltgebieden van de provincie Valencia, waar de teelt van groene rassen weinig toekomst heeft aangezien er veel bestrijdingsmiddelen moeten worden toegepast. We telen ook in Baskenland, Asturias, Cantabria en Badajoz, evenals in Midden- en Zuid-Portugal en sommige gebieden in Italië. Hiervoor hebben we goed uitgeruste kassen nodig, die wrijving door de wind voorkomen en irrigatie door micro-besproeiing mogelijk maken om het vochtgehalte indien nodig te verhogen", stelt Joaquín Rey.

Grupo Fruitgrowing Quality zet af in onder andere Spanje, Italië, Griekenland, Turkije, Portugal, Mexico, Peru, Chili, Argentinië, de Verenigde Staten en Australië. "We werken aan de oprichting van een handelsconsortium, een soort coöperatie voor de afzet van KIBI kiwi's".

Rassen met geel en rood vruchtvlees maken een opmars en winnen terrein van de groene kiwi. "In tegenstelling tot groene kiwi's, die een levensduur van ongeveer zeven dagen in de schappen hebben, blijven de Actidinia Chinensis een maand lang in optimale staat, zonder dat de smaak of textuur verandert. De homogene smaak van de gele en rode kiwi's maakt dat de consumptie toeneemt binnen een bevolkingsgroep die het fruit niet eet vanwege de gezonde eigenschappen, zoals dat gebeurt met groene kiwi, maar puur voor het genot van het eten van lekker fruit. De KIBI Gold heeft tropische smaakaccenten en de Red KIBI smaakaccenten van aardbei en framboos".

"Deze stap betekent een nieuw hoofdstuk in de kiwisector van het Iberisch Schiereiland met betere vooruitzichten op het gebied van concurrentievermogen, winstgevendheid en tevredenheid van de klant", besluit Joaquín Rey.

Met de inzet op de Red Kibi en Kibi Gold zal Fruitgrowing Quality het concurrentievermogen van kiwi's op de bestemmingsmarkten vergroten en de nationale teelt stimuleren.

Tijdens Fruit Attraction (22-24 oktober) presenteert het bedrijf de nieuwe variëteiten en worden er proeverijen aangeboden in stand 5F01A in hal 5.

 

Voor meer informatie:
Diego Giráldez
T: +34 986 715286
comunicacion@elementalchefs.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.