Nile Green over het Egyptische aardbeienseizoen

"Ik verwacht felle concurrentie tussen Marokko en Egypte"

Over een maand worden de eerste Egyptische aardbeien alweer geplukt. Het ziet ernaar uit dat het seizoen veel zal lijken op dat van vorig jaar, toen het weer ook prima was en Egyptisch product de gaten tussen de seizoenen in Nederland, België, Duitsland en Spanje in kon vullen. In deze periode is er altijd nog behoorlijk wat vraag naar aardbeien met een felle concurrentiestrijd tussen Marokkaanse en Egyptische aardbeienexporteurs tot gevolg. 

Vanwege het feit dat de weersomstandigheden vergelijkbaar waren met die van vorig jaar, verwacht Mohamed Shehata, manager operations Europe bij het Egyptische exportbedrijf Nile Green, dat het seizoen veel zal lijken op het vorige. "Net als vorig seizoen was het uitstekend weer. We telen onze aardbeien in de vollegrond en alles is prima verlopen. Ik kan daarom nu al meedelen dat de oogst op 17 november van start zal gaan indien de situatie hetzelfde blijft."

Het Egyptische aardbeienseizoen zit precies tussen het Spaanse en Nederlandse in, waardoor Nile Green een maand de tijd heeft om zoveel mogelijk fruit te exporteren. "Het is een geweldig afzetvenster omdat de vraag in Nederland doorgaans sterk blijft. Aangezien het Marokkaanse aardbeienseizoen ook in deze periode valt, verwacht ik dat de concurrentie tussen Marokko en Egypte zeer fel zal zijn," legt Shehata uit. "We hebben tot 10 januari de tijd want dan begint het Spaanse seizoen weer. Na deze datum zal het overgebleven fruit diepgevroren worden. Verse aardbeien worden op lokale markten of in het Midden-Oosten afgezet."

"Het transport van de aardbeien vindt uitsluitend per luchtvracht plaats," vervolgt Shehata. "Dit brengt wel de nodige uitdagingen met zich mee omdat het tijdstip van verlading van groot belang is. Luchtvracht is bovendien erg duur en wanneer een vracht wordt gereserveerd dan moet het hele bedrag in één keer worden betaald. Als een transport vertraging oploopt en niet op tijd aankomt, dan kost dat ons een hoop geld. Het is ons streven ervoor te zorgen dat dit hele proces zo nauwkeurig mogelijk plaatsvindt."

“Daarnaast proberen we onze samenwerking te versterken en blijk te geven van onze betrokkenheid door te werken volgens de kwaliteitsstandaarden van de EU, dat wil zeggen de certificaten GlobalGAP, Grasp en FSSC/ISO22000. We zijn ook overtuigd van de grote waarde van onze werknemers en voelen ons sterk verantwoordelijk voor hen. Onlangs hebben we dan ook het SMETA-certificaat ontvangen. Tot slot is het van belang voor ons dat onze merknaam meer bekendheid krijgt. Door onze after sales-dienstverlening aan klanten te verbeteren, hopen we ons klantenbestand ervan te kunnen overtuigen dat we een betrouwbare leverancier van aardbeien zijn. Als we onze kosten kunnen dekken terwijl we werken aan de ontwikkeling van ons merk, dan is het seizoen voor ons bij Nile Green al geslaagd," zegt Shehata tot besluit.

Voor meer informatie:
Mohamed Shehata
Nile Green
Tel: +31 6 1133 9115
Email: Mohamed@nile-green.com 
www.nile-green.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.