Marcel Verdellen, Satori Holland:

"Nauwelijks aanbod en hoge prijzen op limesmarkt na twee magere jaren"

Tholen - "De afgelopen twee jaar is het niet gemakkelijk geweest in de limesmarkt. Gevolg hiervan is dat momenteel veel mensen hun vingers niet aan de handel willen branden", constateert Marcel Verdellen van Satori Holland. "Momenteel is er nauwelijks aanbod op de markt. Prijzen liggen tussen de 9 en 10 euro, dus als je limes hebt, ben je momenteel spekkoper. Maar dat hebben we na twee dramatische jaren ook wel even nodig."

"De Mexicanen komen nu langzaam op gang. Lange tijd hebben zij goede prijzen kunnen maken in de Verenigde Staten, waardoor er minder volume beschikbaar was voor de Europese markt. Brazilië zit aan het einde van het seizoen en krijgen goede prijzen op de nationale markt. Zowel vanuit Mexico als Brazilië houdt de kwaliteit niet over", zegt Marcel. "Maar september is altijd een rustige markt voor limes. De komende weken zal de markt zich wel weer stabiliseren."

"Hopelijk blijft de markt vragend, maar voor een structurele opleving van de markt is er meer nodig. De laatste twee jaar is deze productgroep gewoon slecht gewaardeerd", aldus Marcel. Een oplossing is volgens hem binnen handbereik als mensen stoppen met de commissiehandel van limes. "Wanneer dezelfde mensen die de limes inkopen de limes verkopen, krijg je een heel ander spectrum."

Voor meer informatie:
Marcel Verdellen
Satori Holland
T +31 (0)43 458 8200
marcel.verdellen@satori.nl   
www.satori.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.