Europa vecht Colombiaanse antidumpingheffingen op diepgevroren frites aan

Afgelopen maanden kondigde Europees handelscommissaris Malmström aan dat de Europese Commissie de geschillenprocedure bij de WTO zal opstarten voor de Colombiaanse antidumpingheffingen op Belgische diepvriesfrieten. Goed nieuws voor België, dat met 2,2 miljoen ton de grootste exporteur is van diepvriesfrieten.

Europees Parlement Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe): “De antidumpingmaatregelen die de Colombiaanse overheid oplegde aan enkele Belgische, Nederlandse en Duitse diepvriesproducenten, zijn onrechtvaardig. Enerzijds wordt er niet voldaan aan de vele criteria die nodig zijn vooraleer er sprake is van dumping. Daarnaast zijn de antidumpingheffingen zeer gericht - de hoogte van de heffingen verschilt bijvoorbeeld per bedrijf -, wat alleen maar bewijst dat Colombia eerder de bedoeling heeft om haar lokale frietproducenten te beschermen. Door de heffingen worden Belgische diepvriesfrieten namelijk veel duurder voor Colombianen en bovendien wordt het voor onze bedrijven veel duurder om te exporteren.”

“De Europese Commissie heeft door het opstarten van de geschillenprocedure bij de WTO een erg krachtig signaal gegeven. De Colombiaanse markt is dan misschien een kleine exportmarkt voor diepvriesfrieten, toch heerst er terecht veel schrik bij producenten voor een domino-effect van dergelijke anti-dumpingcases tegen onze bedrijven. Door dit aan te vechten bij de WTO, hopen we dan ook om dergelijk kopieergedrag bij andere derde landen te vermijden”, aldus Vautmans.

Voor meer informatie:
+32 (0)478 66 28 32  
www.hildevautmans.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.