Chileens seizoen 2019/20:

Export van 115.000 ton blauwe bessen verwacht

Voor het Chileense seizoen van 2019/2020 is de verwachting dat er 115.000 ton verse blauwe bessen zullen worden geëxporteerd. Volgens een artikel op iqonsulting.com komen deze veranderingen door de nieuwe geplante boomgaarden met meer dan 4.000 hectare in de afgelopen vier jaar. Deze bevatten nieuwe variëteiten en/of variëteiten die goede post-harvest resultaten hebben getoond. Een deel van deze nieuwe aanplantingen komt overeen met de vernieuwing van de oude variëteit en een ander deel met de extra beplante gebieden.

Op 23 augustus werden de nieuwe resultaten van de telling van de nationaal beplante gebieden bekendgemaakt, die deze keer betrekking hadden op het gebied van de regio Maule (zevende regio) tot het uiterste zuiden. De resultaten toonden een beplant gebied van 18.374 hectare, 2.500 hectare meer dan de vorige telling drie jaar geleden. Het nieuwe gebied, dat ook de vernieuwing van de boomgaarden omvat, presenteert nieuwe variëteiten en nieuwe technologieën die de kwaliteit van de Chileense voorraad zullen helpen verbeteren. 

Een andere factor die de Chileense blauwe bessenproductie zal beïnvloeden, is de droogte in het noordelijk gebied, die zich in mindere mate voortzet tot het zesde gebied. De teelt van blauwe bessen in het meest aangetaste gebied is echter al teruggebracht, terwijl de huidige teelt voldoende waterreservoirs en efficiënte irrigatiebehandeling heeft ten behoeve van de kwaliteit van het fruit. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven