Roemeense regering wil arbeiders in het buitenland terug naar huis laten komen

Volgens de Roemeense minister van arbeid willen hij en z'n regering dat Roemeense arbeiders naar huis terug komen. De regering in Boekarest is een reclamecampagne gestart waarmee seizoensarbeiders aangemoedigd worden om terug te komen. Daartoe zijn een aantal financieringsmogelijkheden zoals leningen in het leven geroepen. 

Minister Marius-Constantin Budăi: “We willen dat als het even mogelijk is alle Roemenen thuis komen." Hij voegde eraan toe dat daar meer dan een miljoen banen op hen wachten. 

Al vele jaren zijn Britse sectoren, zoals de bouw, de horeca en de tuinbouw afhankelijk van Oost-Europeanen. Nu al melden Britse tuinbouwbedrijven grote problemen: Oost-Europeanen nemen 67% van de seizoensarbeid voor hun rekening. 

De tuinbouwbedrijven melden dat sinds voor de Brexit gestemd werd, veel Roemenen weg blijven. Ze voelen zich minder welkom en de val van de pond heeft hun lonen doen dalen, waardoor ze niet graag meer komen. 

ITV News woonde een promotie-evenement in Boekarest bij dat georganiseerd was om seizoensarbeiders voor het VK aan te trekken, waar een tekort van 18% is. 

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven