"Ik denk dat Polen over een paar jaar kwalitatief betere appelen kan leveren dan Italië"

De concurrentie tussen Poolse en Italiaanse appelhandelaren is fel. De prijzen van Poolse appelen zijn vergelijkbaar met die van Italiaanse en afnemers gaan daarom af op de kwaliteit van het fruit. Momenteel kan Italië appelen van hogere kwaliteit leveren maar volgens een Poolse handelaar zou dit over een paar jaar weleens anders kunnen zijn. 

Het feit dat het Poolse appelseizoen problematisch verloopt, is inmiddels bij iedereen wel bekend. Anna Zasiewska, accountmanager bij de Poolse appelhandel Bialski Owoc, verwacht echter dat het bedrijf nog altijd aan de vraag naar Gala-appelen van haar vaste klantenbestand zal kunnen beantwoorden. "De vorst in het voorjaar heeft schade opgeleverd aan vroege rassen, zoals Royal Gala, Lobo en Cortland. We hebben niet eens voldoende beschikbaarheid om de Poolse markt van appelen te voorzien. Gala is echter een ras dat het erg goed doet op de markt. Goedkopere rassen, zoals Idared en Gloster, zijn eveneens vrij populair en er wordt veel navraag naar deze rassen gedaan."

De Italianen zijn dit seizoen de grootste concurrenten van Poolse appelhandelaren. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de prijzen van Poolse en Italiaanse appelen vrijwel gelijk zijn, Het draait dus met name om de kwaliteit," legt Zasiewska uit. "Italië is zeker een geduchte concurrent voor ons omdat dit land de prijzen op de markt bepaalt. Momenteel zijn de prijzen vergelijkbaar en dat is niet gunstig voor de Poolse export. Om succes te hebben, moeten de Poolse prijzen lager zijn dan de Italiaanse. Het is momenteel nu eenmaal zo dat Italië appelen van betere kwaliteit kan leveren dan Polen. Ik verwacht echter dat Polen over een paar jaar betere appelen zal kunnen leveren dan Italië of de kwaliteit van het Italiaanse fruit minimaal zal kunnen evenaren. Poolse appeltelers passen in hun boomgaarden namelijk de modernste tuinbouwtechnologieën toe."

Voor meer informatie:
Anna Zasiewska
Bialski Owoc
tel. +48 607-776-774
Email: a.zasiewska@bialskiowoc.com
www.bialskiowoc.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven