Melinda consortium presenteert nieuwe appelrassen

Het Melinda appelmerk is wereldwijd beroemd. Op 12 en 13 oktober was de jaarlijkse Pomaria-beurs. Deze werd bezocht door duizenden geïnteresseerden.

Klik hier om alle foto's te bekijken.

"Door onze stand en onze deelname aan de beurs willen we dat consumenten, telers en exploitanten onze nieuwe rassen en hun namen leren kennen. De nieuwe appelen zullen worden geteeld naast het traditionele aanbod van Melinda, zoals het populaire Golden ras. Maar omdat we weten dat de smaak voortdurend evolueert, hebben we verschillende rassen die de oude op den duur zullen vervangen", aldus marketingmanager Andrea Fedrizzi.

Klik hier om alle foto's te bekijken.

Melinda heeft een verhoging van 15% gepland voor de hierna genoemde rassen in de komende vier jaar: SweeTango, Tessa, Gradisca, Morgana, Galant, Isaaq en UEB6581.

Klik hier om alle foto's te bekijken.

"Elk nieuw appelras heeft zijn eigen kenmerken. Sommige zijn voor een herfstconsumptie, andere voor een lente-zomerconsumptie. We hebben ook appelsnacks voor een nieuw soort consumptie: we noemen het een natuurlijke snack", aldus Massimiliano Gremes, kwaliteitsmanager van Melinda.

Klik hier om alle foto's te bekijken.

SweeTango (zie foto hierboven) is een tweekleurige, zeer knapperige en sappige appel. Het heeft een frisse sensatie dankzij zijn zoete en zure smaak.

Tessa (zie foto hierboven) is een rode, zoete en sappige appel.

Gradisca (zie foto hierboven) is roze-rode, zoete en knapperige appel, met sterke bloemige aroma's.

Morgana (zie foto hierboven) is een tweekleurige, zeer sappige appel, met een evenwichtige smaak en een fruitig aroma.

Galant (zie foto hierboven) is rood-paars van kleur, met een lichtzure smaak en een complex aromatisch profiel. Dit ras is bestand tegen ziektes.

Isaaq (zie foto hierboven) heet een middelgrote maat, een zure smaak en is knapperig. Ideaal als smakelijk tussendoortje.

Het ras UEB6581 (zie foto hierboven) wordt gekenmerkt door een hoge Brix-graad en een uniforme rode kleur.

"Het beheer van de rassen door een clubmodus maakt het mogelijk om het aanbod te besturen en marketingstrategieën te implementeren die gericht zijn op elk soort markt. De voorstellen zijn goed. Het is nu zaak om dit zo goed mogelijk naar de klanten te communiceren", concludeert Fedrizzi.

Voor meer informatie:
Consorzio Melinda SCA      
Via Trento 200/9
38023 Cles (TN)
Tel.: +39 0463 671111 
Fax +39 0463 671121
Email: melinda@melinda.it
Web: www.melinda.it 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.