Overname Cool Fresh door Jupiter nu formeel

Cool Fresh International is officieel overgenomen door de Jupiter Group Europe. In mei 2019 breidde het wereldwijde teeltbedrijf Jupiter haar netwerk uit met de overname van Cool Fresh International, inclusief de logistieke tak Saphir en het in het Spaanse Valencia gevestigde AgroMarketing Cool Fresh.

De bedrijven staan nu officieel geregistreerd als de Jupiter Group Europe B.V.

Sinds de uitbreiding is het assortiment van Jupiter, dat voorheen bestond uit druiven, citrus, kersen en kiwi, aangevuld met ananas, meloenen, knoflook, gember, limes en avocado's. 

De nieuwe Europese hub van Jupiter biedt toegang tot het Europese vasteland, evenals flexibele verpakkingsoplossingen om tegemoet te komen aan de eisen van retailers. Met dit nieuwe aanbod versterkt Jupiter haar wereldwijde bereik en verkort het bedrijf haar levertijden aan de diverse markten. 

Jupiter-directeur Mark Tweddle: "Zoals verwacht was het een enorm proces om twee bedrijven te integreren. Nu kunnen we deze nieuwe toevoeging presenteren als onderdeel van onze familie en verder bouwen op deze solide basis. Nu Jupiter verder blijft groeien, is het belangrijk dat we onze klanten altijd het beste blijven bieden. Het team dat voorheen werkzaam was bij Cool Fresh International beschikt over een ruime ervaring met het inkopen en vermarkten van verse AGF van over de hele wereld. We zijn dan ook blij om dit deskundige team aan haar personeelsbestand toe te kunnen voegen."

De structuur van de bedrijfsonderdelen werd herzien om de best mogelijke oplossing te realiseren, voor zowel het hoofdkwartier in het VK als de hub in de EU om de wereldwijde activiteiten te ondersteunen."

Hugo Vermeulen, directeur inkoop bij Jupiter: "Het samenvoegen van twee bedrijven in verschillende landen is een uitdaging maar beide teams zetten zich 100% in voor de integratie waarbij zij profiteren van elkaars sterke punten en leren van elkaars ervaringen."

De productiestructuur van de bestaande Jupiter Group en het distributienetwerk van de nieuwe Jupiter Group EU leveren positieve synergie├źn op waarvan alle belanghebbende partijen profijt zullen hebben." 

Met de overname van de Jupiter Group EU ligt de focus ook op het overnemen van corporate social responsibility-projecten. De indrukwekkende CSR-strategie van deze bedrijven samen zal uitmonden in een eerste CSR-rapport dat nog voor het einde van dit jaar zal verschijnen.  

Voor meer informatie:

Kirsty Fleetwood
Jupiter Group
Tel: +44 07590 441777
Email: kirstyF@jupitermarketingltd.com
www.jupitermarketingltd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.