Toch tol alle auto's Blankenburgtunnel

Minister Melanie Schultz van Haegen wil dat zowel personenauto's als vrachtwagens die gebruik maken van de aan te leggen Blankenburgtunnel tol gaan betalen. Deze uitspraak deed ze tijdens een commissievergadering dinsdagavond waar onder meer de Blankenburgtunnel is besproken, meldt WOS.nl

In een eerdere commissievergadering zegde de minister de PVV nog toe, dat alleen vrachtwagens tol zullen betalen en personenauto's niet. "De bezuinigingen hebben ons ingehaald", zei de minister. "We kunnen het geld dus goed gebruiken." Een deel van het geld zal volgens haar gebruikt worden om de natuur te bevorderen.

Zoals in het regeerakkoord staat, zal de Blankenburgtunnel worden aangelegd tussen Vlaardingen en Maassluis ten westen van de Krabbenplas. Een Oranjetunnel tussen Hoek van Holland en Maassluis was een tweede optie, maar de regering ziet meer profijt in de Blankenburgtunnel. Deze moet de druk op de Beneluxtunnel doen afnemen. Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen zijn faliekant tegen de Blankenburgtunnel.

Bron: WOS.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.