Olivier Maugeais, Pom’Evasion:

“De Franse appelsector is vooral actief op de exportmarkt”

“Sinds de start van de Franse appelseizoen in september is de exportmarkt behoorlijk actief, zowel naar Engeland als naar Azië,” zegt Olivier Maugeais van Pom'Evasion, een bedrijf in de regio Centre Val de Loire. “De binnenlandse markt daarentegen is relatief rustig voor conventionele rassen. We worden geconfronteerd met operators die appelen hebben bij de derde pluk en een agressiever aanbod.”

Het Britse pond staat laag
Pom'Evasion exporteert veel naar het Verenigd koninkrijk. “Voor nu voelen we de effecten van Brexit, vooral ten aanzien van de waarde. “Wat de vraag van onze klanten betreft, is er wereldwijd geen impact merkbaar. De vraag en dynamiek zijn hetzelfde, behalve dat de waarde kleiner is vanwege het pond. De prijs is veel lager dan vorig jaar en de prijzen worden automatisch beïnvloed. ”Pom'Evasion maakt zich op voor Brexit, vooral op het gebied van de logistiek. “We organiseren onze logistieke stromen op een zodanige manier dat er zo min mogelijk impact ontstaat. Alles op logistiek gebied zo goed mogelijk organiseren kost misschien wel de meeste tijd. ”

De wereldwijde volumes voor Pom'Evasion zijn groter dan vorig jaar. “We zijn eerder met de oogst begonnen dan vorig jaar.” De kwaliteit van de appelen is dit jaar voor Pom'Evasion erg goed, zowel wat betreft kleur als wat betreft het uiterlijk.

Sterke start voor biologische appelen
Voor de biologische appelen en de industrieappelen verliep de start van de oogst op de binnenlandse markt beter dan die voor de conventionele rassen. “De dynamiek is goed. Het blijft een nichemarkt, maar het is ook een markt die groeit en sterk begint. "Het bedrijf introduceert de biologische Ariane en meent dat “de vraag naar deze appelen erg groot is.“ 

Introductie van de Jazz-appel
Deze week introduceert Pom'Evasion het Jazz ras van de conventionele teelt. “We hebben een mooie oogst, in kwantiteit, kwaliteit en zelfs in grote maten.”

Aanwezigheid op beurzen
De komende weken zal Pom'Evasion twee beurzen bijwonen. Van 20 tot 22 oktober presenteert Pom'Evasion op Natexpo in Parijs ‘agro-ecologie’ voor een 200% biologisch aanbod, met speciale aandacht voor de biologische Xenia-peer. Pom'Evasion is ook aanwezig op Fruit Attraction in Madrid. Het bedrijf zal ook daar de aanpak van agro-ecologie zal presenteren. "We zullen de biologische en conventionele Xenia-peer presenteren.”

Voor meer informatie:  

Groupe Pom’Evasion
Parc d’activités de Lanserre, Les Garennes sur Loire, 10 rue de la Fuye
49610 Juigné-sur-Loire
Telefoonnummer: +33 (0)2 41 95 72 20
commercial@pomevasion.fr
www.pomevasion.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven