Deel nieuwe Chinese appeloogst heeft last van hartrot

Momenteel loopt de perenoogst in de meeste Chinese teeltgebieden ten einde en komt het appelseizoen langzaam op gang. Vorig seizoen werd de appel- en perenoogst tijdens de vroege bloei getroffen door voorjaarsvorst, wat tot een aanzienlijke productiedaling heeft geleid. De vooruitzichten voor dit jaar zijn totaal anders. "De perenoogst is veel groter dan vorig seizoen. In veel van de teelgebieden was zelfs sprake van een recordoogst, wat heeft geresulteerd in marktprijzen die veel lager zijn dan vorig jaar. De vroege oogst werd ook minder goed op de markt ontvangen. Na het Midherfst Feest was de markt voor appelen en peren traag. Nu begint de markt voor Qiuyue-peren weer aan te trekken omdat de smaak van het fruit beter is," vertelt Yuan Kai van Sunnyfresh. 

Deze maand ging het appelseizoen van start. Yuan Kai zegt dat de resultaten per teeltgebied nogal uiteenlopen. Het aandeel appelen dat last heeft van hartrot is in teeltgebieden in West-China groter dan voorgaande seizoenen. Een reden hiervoor is het koude weer tijdens de eerst fase van de bloei, dat impact heeft gehad op de ontwikkeling van de appelen. Een andere reden hiervoor is het verkeerde gebruik van chemische middelen tijdens de bloeiperiode of het feit dat deze middelen niet effectief zijn bij bepaalde weersomstandigheden. Ook dit heeft de ontwikkeling van de appelen nadelig beïnvloed. Het probleem bevindt zich binnenin de appel en is aan de buitenkant moeilijk te detecteren. Het is dan ook vrijwel onmogelijk te bepalen hoeveel appelen last hebben van dit probleem. 

"De appeloogst in het westen van China is veel groter dan vorig jaar en ook in het oosten van het land is de productie hoger. De maten van de nieuwe oogst zijn echter kleiner, behalve in de regio Penglai, waar meer grote maten geplukt worden. 

De prijzen van de nieuwe Chinese oogst zullen naar verwachting aanzienlijk lager zijn dan vorig jaar. Veel afnemers zijn niet overtuigd en sommigen kopen een mix van maten groter dan 80 voor €0,29-0,39 op groothandelsmarkten. Ik hoopt dat de appelmarkt dit jaar winstgevend zal zijn."

Sunnyfresh vershoudoplossingen

“De afgelopen jaren is de teelt van fruit, groenten en bloemen in China jaarlijks toegenomen, waarbij de totale jaarproductie enkele honderden miljoenen tonnen bedraagt. Als gevolg van verkeerde behandeling tijdens en na de oogst lopen de verliezen tot wel 20% op. Het is daarom noodzakelijk dat de kwaliteit van het fruit behouden blijft, verliezen worden verminderd en de mogelijkheden om fruit te verwerken worden verbeterd. Momenteel is de bewaring van verse AGF in China, evenals in veel andere landen, voornamelijk afhankelijk van koeling. 1-MCP is de meest toegepaste techniek die hierop is gebaseerd."


Sunnyfresh vershoudoplossingen
 
“Qingdao Sunnyfresh Biotechnology werd in 2001 opgericht. Het bedrijf houdt zich bezig met onderzoek naar de toepassing van 1-MCP als actief ingrediënt om de versheid van fruit, groenten en bloemen te bewaren. Het is een zeer effectieve ethyleenremmer die goed bindt met ethyleenreceptoren waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Momenteel levert Sunnyfresh haar producten aan grote groenten- en fruitteeltgebieden in meer dan tien Chinese provincies en exporteert het bedrijf naar meer dan 20 landen in Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika."

Sunnyfresh vershoudoplossingen

Contact: Yuan Kai
Company: Sunnyfresh
Phone: +86 15064883810
Email: 15064883810@163.com
www.lunuo.com.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.