Eerste Naturkind-filialen in Hamburg en Dinkelsbühl geopend

Edeka opent eerste biomarkt

Met de opening van de eigen bio-vakmarkt 'Naturkind' maakt Duitslands  grootste retailer Edeka haar entree in de groeiende bio-handel. In Hamburg en in het Beierse Dinkelsbühl worden nu de eerste zelfstandige Naturkind-biomarkten geopend, deelde Edeka mee. In Hamburg Altona zal de levensmiddelproducent bijna 7000 bioproducten verkopen. Daarmee concurreert Edeka met biosupermarkten als Alnatura en Denn's.

Bioproducten zijn al lang op de massamarkt aangekomen. Zowel bioketens alsook conventionele supermarkten en discounters dringen zich op de markt. Bio groeit ten gunste van de Duitsers. In 2018 gaven Duitsers in totaal 10,9 miljard euro aan bio-levensmiddelen uit, meer dan in ieder ander EU-land.

Concurrentiestrijd om klanten
Lidl heeft aan het begin van het jaar vrijwel alle zuivelproducten van haar bio eigenmerk van het tot nu toe vooral in de vakhandel te vinden Bioland-keurmerk voorzien – en daarmee de concurrentiestrijd om milieubewuste klanten aangewakkerd.

Edeka hoopt met Naturkind vooral op nieuwe klanten: "Veel consumenten die geïnteresseerd zijn in bio kopen doelgericht bij speciaalzaken. Daarom zijn we ervan overtuigd dat Naturkind een nieuwe clientèle bereiken kan“, aldus Stefan Giese, directeur van Edeka Nord.

Het besluit om eigen bio-winkels op te richten en niet het assortiment in de Edeka-filialen uit te breiden, heeft twee redenen, vertelt marketingdirecteur Claas Meinecke: aan de ene kant worden er tot nu toe nauwelijks of zelfs helemaal geen producten van bio-verenigingen aan supermarkten geleverd. Aan de andere kant willen kopers die waarde aan biokwaliteit hechten een minder breed assortiment dan in gebruikelijke supermarkten.

Bron: FAZ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven