Panamees record voor luchtvrachtananas

Er is een nieuw record gevestigd voor de ananasexport via luchtvracht binnen één maand in Panama volgens de douane van het land. Het record gaat om een hoeveelheid van 34.500 kg die verladen werd door La Dona, een teler en exporteur in Panama. Het bedrijf werd opgericht door Edna Vergara. 

Na records in augustus richt La Dona zich op een ambachtelijke benadering: het verschepen van Air Pineapples met een mooie kleur en die behoorlijke rijp zijn naar kwaliteitsmarkten in Europa. 

Paul Vergara van La Dona en zoon van oprichter Edna Vergara: "Verladen via luchtvracht geeft je de mogelijkheid om binnen 24-48 uur een product aan de andere kant van de wereld in de markt te plaatsen. Het geeft ons de kans om fruit te verladen dat al behoorlijk rijp is en een hoog niveau aan suikers bevat, wat voor mensen die nog nooit een gouden ananas uit Panama geproefd hebben een ultieme ananas-ervaring is. Als je het fruit zoals wij doen op de plantage laat rijpen, dan is dat een andere ervaring en kun je zulke ananas op geen andere manier verladen."

Dax Cooke van La Dona: "We bieden exclusieve afzet aan groothandelsmarkten in heel Europa met niet meer dan één handelaar per hall. We werken ook met klasse 1 retailers die zich focussen op kwaliteit en we boeken goede resultaten. De kiloprijs voor ananas per luchtvracht was op de Rungis markt € 2,80/stuk, in tegenstelling tot de € 0,80/stuk die verkregen wordt wanneer de ananas via zee verscheept wordt. Als je het transport aanpast, dan krijg je het dubbele van de prijs van groen fruit."

Voor kleine ambachtelijke telers zoals Edna Vergara is Air Pineapple een winstgevende strategie. Door record hoeveelheden Panamese ananas  te verladen via luchtvracht voorziet La Dona consumenten van het zoetste en rijpste fruit. 

Voor meer informatie:
Erik Miller
La Dona Fruit Co.
Tel: +57 313 526 3527
www.ladonafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven