In 2019 werden in Frankrijk 12 nieuwe rassen witte nectarines geïntroduceerd

Voor het zesde achtereenvolgende jaar neemt Regal'in Europe deel aan de Fruit Attraction Madrid, wat dé gelegenheid is om al z'n internationale klanten te ontmoeten. Hoewel het merk voornamelijk in Frankrijk verhandeld wordt, gaat het ook naar Azië en Dubai doordat de houdbaarheid van het fruit het mogelijk maakt om zonder verlies lange afstanden af te leggen.

Het merk biedt ronde perziken en nectarines en wilde perziken om onder het Regal'in merk verhandeld te worden. Er zijn momenteel verschillende verpakkingen mogelijk: bulk van 5 kg, een verpakking van 1,9 kg en een pakje van 600 kg. Afhankelijk van de consumentenvraag is het mogelijk om een verpakking op maat te ontwikkelen. 

Het fruit staat bekend om z'n half zoete smaak wat wil zeggen de juiste balans tussen suiker en zuur. Daarnaast heeft het fruit een lange houdbaarheid wat verlies vermindert. Met Regal'in-teelt op het zuidelijk halfrond tijdens het laagseizoen is het merk in staat om jaarrond te leveren. En opnieuw zijn de Regal'in wilde perziken de Smaak van het Jaar 2020.

Naast het opnemen van het Spaanse Frutaria in Agro Selection Fruits en Regal'in Europe werd 2019 gekenmerkt door de introductie van 12 rassen wilde witte perziken waarmee het hele seizoen gedekt is. Ze hebben de eigenschappen van de Maison Maillard: half zoet, aromatisch en knapperig fruit met een mooi schil en volle kleur.

In 2018 werd de Nectarine Blanche Plate Association in Frankrijk opgericht, waarmee 6 belangrijke spelers in de sector samengebracht werden met het doel om 300 ha te beplanten in 2023. Meer dan 100 ha werd tot nu toe beplant. Dezelfde ontwikkeling vond in Spanje plaats waar 4 erkende bedrijven ook bereid waren om te hergroeperen en de teelt van witte wilde nectarines te organiseren volgens ondertekende afspraken: Albice Fruits, Cincagroup, Frutaria en Haciendas Bio. Het doel is om in 2024 900 ha te beplanten, waarvan 150 ha biologisch.  

Voor meer informatie:
Joséphine Bonnet
Regal’in Europe
Tel : +33 (0) 6 73 77 53 24
Email: developpement@regal-in.com 
www.regal-in.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.