Wagner roept 9 miljoen pizza's terug

De Duitse fabrikant van diepvriesproducten Wagner roept uit voorzorg 9 miljoen pizza's terug. In enkele pizza's zijn stukjes metaal gevonden. Een consument beet op een stuk edelstaal van ongeveer 2 centimeter en meldde zich eind afgelopen week bij het bedrijf, meldden Duitse media dinsdagmiddag.

Het stukje metaal was afkomstig uit een meeltransportmachine, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Nog een andere klant meldde zich bij het bedrijf nadat hij ook op een stukje metaal was gestuit. Volgens de klantenservice van de producent zijn er ook 'verdachte' pizza's geëxporteerd naar West-Europa en Canada.

Het Nederlandse assortiment van Wagner bestaat momenteel uit vier lijnen: Big Pizza, Piccolinis, Sensazione en Wagner's Original. De pizza's zijn in de meeste grote supermarkten te koop.

In Nederland worden alle pizza's uit de lijn Big Pizza en Sensazione met een houdbaarheidsdatum tussen maart 2013 en november 2013 uit de handel gehaald, aldus een woordvoerster van Nestlé, waar Wagner onder valt. Klanten krijgen hun geld terug door de streepjescode van het pak te knippen en op te sturen. Hoeveel pizza's er in Nederland uit de schappen gehaald moeten worden, kon de woordvoerster niet zeggen. De andere producten van Wagner vallen buiten de terughaalactie. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.