Italiaanse kaki's varen wel bij grote vraag en weinig aanbod

De prijzen voor kaki’s zijn hoog, gedreven door een levendige vraag en lage beschikbaarheid. "De maten 24-26 worden voor €1,70 à €2,00 per kilo afgezet. Het is een goede prijs, maar we moeten ook niet vergeten dat dit pas de start van het seizoen is", legt Mirco Zoffoli van Mi.Frutta uit.

Het ziet er hoe dan ook goed uit, want de opbrengst ligt gemiddeld 20-30% onder dat van een normaal jaar, tenminste in Noord-Italië.

Mirco Zoffoli werkt samen Domenico Laghi, een toonaangevend bedrijf in Forlì 

"De bloei in de vroege zomer, hagelbuien en de schildwants hebben bijgedragen aan het verlagen van de opbrengsten. De kwaliteit is echter geweldig gebleven. Vorig jaar waren de volumes bijvoorbeeld overvloediger, maar wel met lagere kwaliteiten en de prijzen waren niet bevredigend."

"De Spaanse kaki’s zijn al beschikbaar in Italië. Niettemin zoeken Italianen meestal naar binnenlands fruit. Ik heb contact gehad met verschillende Spaanse telers en zij hebben bevestigd dat hun gewassen binnen de norm vallen."

Dit is de situatie als het gaat om traditionele kaki, de zogenaamde Kako Tipo. Als het gaat om Rojo Brillante, die groeit in Italië, dan is deze nog niet op het niveau van de traditionele. "We hebben vroegere rassen, geschikte agronomische technieken en, bovenal, geschikt management nodig. Ik denk dat consumenten op korte termijn steeds meer Rojo Brillante zullen eisen."

Voor meer informatie:
Mi.Frutta
via Melona 1047
47522 Cesena - Italië
Cell.: (+39) 335 7710710
Email: mircozoffoli@gmail.com  
Web: www.mifrutta.it 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.