Agrial Fresh Produce

Britse tak Franse Florette ziet omzet sterk groeien

De Britse tak van de Franse voedselgigant achter het merk Florette heeft een omzetstijging van meer dan €90,3 mln geboekt na de overname van drie bedrijven. 

Agrial Fresh Produce, voorheen Florette VK en Ierland, noteerde in het jaar tot aan 31 december 2018 een omzet van €143,4 mln, wat neerkomt op een toename van €52,4 mln ten opzichte van de 12 maanden daarvoor. Het bedrijf registreerde echter ook een verlies voor belastingen van €3,6 mln na in 2017 een winst van €1,7 mln te hebben behaald. 

In juli 2016 rondde het bedrijf de overname van Axgro Foods af, een leverancier van bewerkte bietenproducten, terwijl het in augustus 2017 Hazeldene Foods overnam, producent van sla- en groenteproducten. Het bedrijf nam ook Salads to Go over. 

De directie laat in een verklaring weten: "De resultaten weerspiegelen een aantal belangrijke interne veranderingen en externe gebeurtenissen die dit boekjaar extra uitdagend hebben gemaakt. In de resultaten zijn voor het eerst de prestaties van de drie ondernemingen die op 31 december onderdeel werden van het bedrijf meegenomen. De omzetgroei kan voornamelijk worden toegeschreven aan de overname van deze drie bedrijven." 

Volgens een artikel op insidermedia.com heeft het bedrijf ook gezegd dat de hogere grondstofprijzen als gevolg van het weer veel impact op de bedrijfsresultaten heeft gehad, waardoor ook de introductie van een nieuw productassortiment bemoeilijkt werd. Bij het Britse onderdeel van het bedrijf zijn 300 mensen werkzaam.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven