Evert van Oers en Corné Roks, Fresh2You:

"Met Marokkaanse sperziebonen en snijbonen onder eigen merk weer terug naar de roots"

Tholen - Deze week zijn de eerste Marokkaanse sperziebonen en snijbonen van eigen teelt onder het eigen merk Carlo gearriveerd bij Fresh2You in Barendrecht. Het eigen merk is een knipoogje naar Karel van Oers - in Afrika vaak Carlo genoemd - die met de bonenteelt weer teruggaat naar zijn roots.

Fresh2You heeft een aantal mensen in het Marokkaanse Agadir gestationeerd die de teelt verzorgen en huurt een modern pakstation. "Ook mijn vader is regelmatig bij de teelt te vinden. Al met al zijn de lijntjes kort. Hierdoor kunnen we onze klanten continuïteit en kwaliteit waarborgen", verklaart Evert van Oers. "Het afgelopen importseizoen was uitdagend met de beschikbaarheid van de bonen. Dankzij onze eigen teelt kunnen we onze klanten die continuïteit wel garanderen."

Aansluitend op het Marokkaanse sperziebonenseizoen dat tot het einde van het jaar loopt, legt Fresh2You momenteel de laatste hand aan een pakstation in Senegal, zodat het seizoen vanaf medio december tot half april aangevuld kan worden met eigen bonen van Senegalese bodem."We hoeven niet de grootste te worden, maar willen vooral onze klanten goed bedienen", verklaart Corné Roks. 

"De teeltomstandigheden in Marokko zijn goed geweest. Ik heb vorige week de teelt bezocht en het staat er allemaal goed voor. De komende weken zullen we dagelijks verse binnenkomsten krijgen vanuit Marokko", vertelt Corné. Fresh2You richt zich bij de afzet van de bonen op de Europese groothandels, hoofdzakelijk in Nederland.  

"We hebben geen plannen om andere producten onder het merk te gaan voeren. Maar je moet een key-product hebben waar klanten op af komen en voor ons zijn bonen, net als bananen en citrus zo'n productgroep. Eind mei hebben we onze intrek in ons nieuwe pand in Barendrecht genomen en we zijn erg tevreden hoeveel mensen ons voor zowel fruit als groenten weten te vinden. Barendrecht kende nauwelijks Cash&Carry-handel meer, maar daar bleek toch behoefte aan. Als je goede handel hebt staan, dan heb je klanten!"

Voor meer informatie:
Corne Roks
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV  Barendrecht
T   +31 (0)85 - 485 83 21
c.roks@fresh2you.nl 
www.fresh2you.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven