Dr. Esraa Assaf van Ghabbour Farms over Egyptische granaatappelen

"Oogst Wonderful-granaatappelen iets later begonnen"

In Egypte is het granaatappelseizoen net begonnen. Het seizoen, dat  zes weken zal duren, heeft wat vertraging opgelopen maar inmiddels worden de eerste granaatappelen al verpakt. De markt staat echter onder druk nu meerdere landen hun fruit af proberen te zetten. 

"Hier in Egypte is het granaatappelseizoen pas net begonnen. We verwachten dat het seizoen een week of zes zal duren. Ghabbour Farms heeft als doel het vergroten van de export naar internationale markten, het ontwikkelen van meer afzetkanalen en het verhogen van de hoeveelheid klasse II granaatappelen voor de export," vertelt Dr. Esraa Assaf, exportmanager bij Ghabbour Farms. "De oogst heeft dit seizoen wat vertraging opgelopen maar de kwaliteit van het fruit is zeer goed. Vorig jaar hebben we een optimaal resultaat bereikt wat betreft de kwaliteit van onze Wonderful-granaatappelen bij aankomst op de markten van bestemming. Wij hopen dit succes dit jaar te kunnen herhalen en zijn ook van plan om het ras 116 te perfectioneren."

De concurrentie op de Europese markt is momenteel zeer groot," vervolgt Assaf. "In Europa is de concurrentie eigenlijk altijd sterk omdat Spanje, Turkije, Marokko, Israël en Egypte allemaal in dezelfde vijver willen vissen. Dit zet de markt onder druk met lagere prijzen tot gevolg. De gemiddelde prijs bedraagt momenteel €3,00 per doos. We zijn van plan om dit seizoen zo'n 400 ton Wonderful-granaatappelen naar verschillende markten te exporteren, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk en landen in het Verre Oosten."

Fruit Attraction staat weer voor de deur maar dit jaar zal Ghabbour Farms niet als standhouder op deze vakbeurs aanwezig zijn. "Helaas kunnen we dit jaar niet deelnemen aan Fruit Attraction maar dit komt zeker niet omdat we een hekel aan deze vakbeurs hebben. Fruit Attraction valt in een ideale periode voor het sluiten van citrus- en aardappeldeals. We vinden het prettig dat Fruit Attraction wat kleinschaliger van opzet is, waardoor er meer tijd overblijft om bestaande en potentiële klanten te ontmoeten," aldus Assaf. 

Voor meer informatie:
Dr. Esraa Assaf
Ghabbour Farms
Tel: +202-35-39-1636
Email: esraa.assaf@Ghabbour.com 
www.ghabbour-farms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven