Jumbo sluit zes Agrimarkt-winkels voor renovatie

Singapore: RedMart viert 8e verjaardag
De online supermarkt van Lazada, RedMart, viert zijn 8e verjaardag. De retailer sloot zich aan bij vijf banken om vouchers weg te geven van SGD8 (US$ 6) tot SGD30 (US$ 22). Deze vouchers kunnen worden ingewisseld voor RedMart aankopen, wanneer ze worden gebruikt in combinatie met de kaarten die zijn uitgegeven door de deelnemende banken. Alle cheques werden in het weekend uitgegeven. Als reactie op de feedback van shoppers had RedMart de app geüpgraded met nieuwe functies: shoppers kunnen extra items toevoegen -zelfs na het afrekenen- tot aan het moment dat de bestelling wordt voorbereid voor levering; Zoekresultaten kunnen zo worden gesorteerd dat ze kortingen aangeven, zodat klanten de beste deals kunnen vinden; Om het 8-jarig jubileum te vieren, heeft de retailer samengewerkt met verschillende leveranciers, om zo kortingen tot 50% te kunnen bieden.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Nederland: Jumbo sluit zes Agrimarkt-winkels voor renovatie
De Nederlandse retailer Jumbo heeft plannen aangekondigd om zes Agrimarkt-winkels te sluiten voor een conversie naar het Jumbo-formaat. De renovatie begint op 1 november en de verbouwde winkels in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes zullen naar verwachting half november opnieuw openen. Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland zullen blijven opereren als Lidl, zei de retailer. De winkels in Vlissingen en Middelharnis zullen als eerste heropenen in het supermarktformaat, gevolgd door de winkel in Roosendaal. De outlet in Goes wordt heropend als een Jumbo Foodmarkt.
Bronesmmagazine.com

Thailand's Big C opent eerste supermarkt in Cambodja
De Thaise retailgigant Big C heeft de eerste supermarkt in Cambodja geopend. Big C Poipet had zijn officieuze opening op zaterdag, kondigde het bedrijf aan op de Facebook-pagina. De 'soft opening komt slechts acht maanden nadat de Council for the Development of Cambodia het project heeft goedgekeurd. De nieuwste winkelbestemming van Poipet ligt op meer dan twee hectare grond in het dorp Kbal Spean I. Het is niet bekend wanneer de grote opening zal worden gehouden.
Bron: khmertimeskh.com 

Italië: Conad fuseert coöperaties tot Conad Centro Sud
Conad PAC 2000A en Conad Sicilia hebben besloten om te fuseren tot Conad Centro Sud, een groep met een totale omzet van € 4,5 miljard en een marktaandeel van 22,5%, volgens een rapport in distribuzionemoderna.info. De fusie maakt deel uit van Conads proces om een ​​aantal van de operationele eenheden te rationaliseren, om daarmee de marktefficiëntie te vergroten. De fusie vertegenwoordigt de tweede fase van het proces, waarbij zeven coöperaties zullen fuseren tot vier grotere bedrijven.
Bron: esmmagazine.com 

Spanje's Eroski: verkoop en kanaalontwikkeling
Het Spaanse Eroski heeft in de eerste helft van het boekjaar een omzetstijging van bijna 2% aangekondigd in de vier belangrijkste gebieden. Los daarvan heeft Vegalsa-Eroski het drive-formaat verder ontwikkeld en een nieuwe winkel geopend in Castilblanco de los Arroyos. Ondertussen is Caprabo van plan om de verkoop van producten te verhogen via een nabijheidsprogramma. Eroski kondigde een omzetgroei van 1,9% aan in Galicië, de Balearen, Navarra en Baskenland. Het bedrijf gaf aan dat de prestaties op deze vlakken waren verbeterd door de uitrol van het Contigo (With you) winkelconcept, dat positief werd ontvangen door de shoppers. De retailer betaalde €68 mln aan schuld terug en genereerde een bedrijfswinst van €65 mln in H1 2019, een stijging van 10% ten opzichte van 2018.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Singapore: Amazon lanceert lokale online winkel
Amazon is gestart met Amazon.sg, een grote lokale online winkel in Singapore, met het doel om het productaanbod te diversifiëren en te kunnen concurreren met rivalen zoals Lazada en Shopee. De snelle bezorgservice via mobiele app Amazon Prime Now werd in 2017 in Singapore gelanceerd. Het oorspronkelijke assortiment was echter niet breed genoeg om te concurreren met andere online winkelplatforms. "Met Amazon.sg willen we dat bieden waar klanten ons om vroegen: de mogelijkheid om te kunnen winkelen via je desktop en mobieltje, een uitgebreidere lokale en internationale selectie van Amazon en vertrouwde verkopers, gekoppeld aan een snelle en betrouwbare levering", zegt Henry Low, country manager bij Amazon Singapore. "En er komen ook nog meer voordelen voor Prime-leden."
Bron: insideretail.asia 

Italië: Coop herziet marktstrategie terwijl consumptie daalt
Coop Italia heeft haar marktstrategie herzien omdat in 2019 de verkoop van voedingsmiddelen na drie jaar groei daalde. De coöperatie besteedde meer aandacht aan milieuvriendelijke producten, voedselwelzijn en gemak, zo bleek uit het Coop 2019-rapport. Volgens de retailer wordt ook gewerkt aan de interne structuur. De huismerkproducten van Coop, die nog steeds in aandeel blijven groeien, zullen bij toekomstige acties centraal staan. De omzet in 2018 bedroeg €13,4 miljard en de retailer schat dat hetzelfde bedrag zal worden bereikt in 2019, in een proces met slechts een beperkt aantal nieuwe winkelopeningen. Coop is van plan meer dan €500 mln te investeren in het verbeteren van het assortiment aan producten en diensten binnen het bestaande netwerk van verkooppunten.
Bron: esmmagazine.com 

Mexico: Walmart same-store omzet stijgt met 3,1% in september
Walmart de Mexico, de grootste retailer van Mexico, geeft aan dat de omzet in winkels in Mexico die meer dan een jaar open waren, in september met 3,1% is gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Walmex, zoals het bedrijf bekend staat, zei dat de totale omzet in Mexico in september met 4,4% steeg.
Bron: reuters.com 

VS: Wegmans test eliminatie van plastic boodschappentassen
Wegmans is bezig met het elimineren van plastic tassen voor eenmalig gebruik. De supermarktketen - die net een locatie in Raleigh heeft geopend en plannen heeft om locaties in Cary, Chapel Hill en Wake Forest te openen - kondigde aan dat alle plastic tassen zou verwijderen uit twee winkels in Virginia. Bij de start van de pilot, op 21 oktober, zijn er in de twee winkels papieren zakken te koop voor 5 cent per zak. Het geld dat hiermee wordt verzameld, zal vervolgens worden gedoneerd aan Feed More, een plaatselijke voedselbank. "We nemen geen beslissingen over het verwijderen van plastic tasjes uit andere winkels totdat we alle informatie van deze pilot hebben," zei een woordvoerder van Wegmans.
Bron: abc11.com 

VS: Nieuwe winkel H-E-B moet oudere locatie vervangen
H-E-B heeft een nieuwe benadering gekozen voor haar nieuwste strategie, die eerder naar binnen dan naar buiten is gericht. Terwijl de retailer de huidige winkels inventariseert, worden er renovaties en  nieuwe panden uitgezet en krijgen verouderde winkels een geheel nieuwe indeling. Om dit proces verder te brengen, heeft de in Texas gevestigde retailer aangekondigd dat er een nieuwe winkel wordt gebouwd in het zuidwesten van Austin. Deze zal een bestaande locatie in het Oak Hill-gebied gaan vervangen. Volgens een persbericht is de bouw van de nieuwe winkel gepland voor februari 2020, met een verwachte openingsdatum in eind 2020 of begin 2021. Zodra de nieuwe winkel open gaat, zal de winkel in Oak Hill sluiten.
Bron: delimarketnews.com 

VS: AxleHire verwerft Covet Shipping en breidt bezorgservice uit naar New York
AxleHire, een leidend bedrijf in technologie en last mile logistiek-innovatie, heeft aangekondigd dat het Covet Shipping heeft overgenomen, een full-service bezorgservice die New York City bedient. Deze acquisitie maakt deel uit van AxleHire's strategische expansie in de Verenigde Staten. AxleHire zal vanaf 1 november 2019 Same Day en Nex Day bezorging aanbieden aan retailers en andere bedrijven in New York.
Bron: businesswire.com 

VS: Erewhon kan uitbreiden in VS na aankoop aandelen
Bloeiende markt voor biologisch voedsel en café Erewhon, dat vijf winkels in Zuid-Californië exploiteert, met een zesde winkel onderweg, zou verder kunnen uitbreiden in de VS na een deal met de Stripes Group, een aandelenmaatschappij in New York, die nu een aanzienlijk minderheidsbelang heeft in de onafhankelijke kruidenier. Om te beginnen, zo meldde Forbes, zal de investering worden gebruikt om meer winkels ten zuiden Los Angeles te openen. Ook zullen er voor het eerst locaties in Noord-Californië gevestigd worden. Een uitrol naar New York City zou over een paar jaar een mogelijkheid zijn.
Bron: progressivegrocer.com 

Lidl VS regelt ziektekostenverzekering voor alle deeltijdwerknemers
In een poging om een zeer royaal en uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden aan te bieden, biedt Lidl VS een uitgebreide ziektekostenverzekering voor alle werknemers -in meer dan 70 winkels- ongeacht het aantal uren dat ze per week werken. Vanaf 1 januari 2020 komen ongeveer 1.200 deeltijd-teamleden in aanmerking voor medische dekking via het bedrijf. "We willen dat ons team de gerust kan zijn in de wetenschap dat ze een goede medische dekking hebben," zei CEO Roman Heini. "Om ook die mensen die parttime bij Lidl werken toegang te geven tot medische zorg is ongelooflijk belangrijk en zal enorm bijdragen aan ons succes. Naarmate we blijven uitbreiden, willen we al onze medewerkers optimaal ondersteunen."
Bron: prnewswire.com  

VS: GrubMarket versterkt portfolio via de acquisitie van twee prominente bedrijven aan de Westkust
GrubMarket kondigde aan dat het de acquisities van Golden Greek Fresh en Happy Farm Produce heeft voltooid; dit zijn twee vooraanstaande groothandels die gespecialiseerd zijn in verse kwaliteitsproducten en andere producten. Golden Greek Fresh was formeel een onafhankelijke groothandel met een portfolio van meer dan 60 restaurantklanten in de regio Zuid-Californië. Deze overname volgt op GrubMarket's meest recente acquisities van So Cal Farm Network in Zuid-Californië, Chasin Foods en VIP Wholesale, die allemaal zeer succesvol zijn gebleken.
Bron: prnewswire.com 

Canada: M&M Food Market breidt leveringen Instacart uit
De Canadese diepvriesdetailhandel M&M Food Market heeft Instacart Same Day-leveringen uitgerold in 216 winkels in het hele land. De Canadese uitbreiding komt na een Instacart's service pilot van meer dan vier maanden in 18 M & M-winkels in Londen, Ontario en Calgary, Alberta. Volgens Mississauga, Ontario en M&M, wiens retailnetwerk ongeveer 350 winkels omvat in alle Canadese provincies plus de Yukon en Northwest Territories, leverde de pilot een sterke, positieve respons van de klanten op, en stimuleerde deze de verkoopcijfers.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Meijer gaat over op micro-fulfilment
Meijer creëert momenteel een micro-fulfilment center, in samenwerking met supply chain bedrijf Dematic. De detailhandelaar, die de locatie van deze faciliteit niet heeft bekendgemaakt, is alweer een bedrijf dat de recentste micro-fulfilmenttechnologie heeft getest in een poging om de online orderafhandeling te verbeteren. Dematic's eerste micro-fulfilment toepassing past in een ruimte van slechts 900 m2 en kan in ongeveer 12 weken worden opgezet. De technologie maakt gebruik van de bestaande hardware van Dematic, inclusief de multishuttle-eenheden en goederen-tot-persoon technologie. Het is geïntegreerd met een nieuw softwaresysteem dat aansluit op bestaande systemen. Via deze micro-fulfilmenttechnologie zal Meijer de ruimte in de winkels kunnen optimaliseren, online winkelopties uit kunnen breiden en gepersonaliseerde winkeloplossingen beter bij kunnen houden, aldus Sid Handa, directeur van strategische supply chain-initiatieven van Meijer.
Bron: grocerydive.com 

VS: Amerika-brede uitbreiding van Whole Foods
Whole Foods Market kondigde aan dat op 30 oktober een nieuwe Mid-Atlantische winkel wordt geopend in Tysons Corner, Virginia. Daarnaast wordt deze maand nog een drietal winkels in West Seattle, Beverly, Massachusetts en Long Beach geopend. In november is de Austin, Texas gevestigde Amazon-kruidenier van plan om nieuwe winkels te openen in Tempe, Arizona en Parsippany, New Jersey.
Bron: winsightgrocerybusiness.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven