John Gijbels, Euro Gijbels

“Lagere clementineaanvoer zorgt voor snelle pluk en handel”

Tholen – Sinds een aantal weken heeft John Gijbels van Euro Gijbels de Kempen ingeruild voor Catalonië om de Spaanse citrusteelt van het bedrijf te begeleiden. “De verkoopzetel in Geel heb ik voorlopig achter me gelaten en momenteel ben ik volop in de citrusvelden en het pakstation te vinden”, vertelt John Gijbels.


John en zijn zus Jolene Gijbels 

Hoewel Euro Gijbels al jaren actief is in Spanje heeft het bedrijf pas drie jaar geleden een clementineplantage in Mont-roig aangelegd. “We hebben recent nog 30 hectare land bijgekocht en de bedoeling is om daar binnenkort ook clementines en appelsienen op te telen”, aldus John. “We zijn nu de Oronules aan het plukken, maar die vallen iets kleiner uit. Daarna zullen we beginnen met de Clemenules. We merken wel dat de aanvoer dit jaar iets kleiner is dan vorig jaar, hierdoor gaat de pluk en de handel een stuk rapper.”

“Naast citrus starten we binnen enkele weken ook met bloemkool-, selder-, venkel-, andijvie-, en peterselieproducties”, vervolgt Gijbels. “Omdat mijn ouders sterk verbroederd zijn in spanje hebben en we meer zekerheid wilden over productaanvoer heeft Euro Gijbels jaren geleden een Spaanse coöperatief overgekocht. Euro Gijbels Geel is sterk in distributie en richt zich voornamelijk op de retail. Euro Gijbels Spanje belevert naast Euro Gijbels Geel ook andere groothandelaren in Nederland, Luxemburg, Duitsland en af en toe Frankrijk.”

Voor meer informatie:
John Gijbels
Euro Gijbels
Acaciastraat 21
2440 Geel – België
Cami de les Arenes s/n
43300 Mont-roig del Camp
Tarragona - España
info@euro-gijbels.be
www.eurogijbels.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven