Heiko Faby, Faby Fruchthandel

"Vraag naar Wellant-appelen vertoont een constante groei"

In het Noord-Duitse appelteeltgebied het Alte Land wordt er nog enkele weken geplukt voordat de oogst van dit jaar definitief wordt afgesloten. Momenteel komen er veel appelen uit het Alte Land in de handel binnen, zo ook op de Noord-Duitse groothandelsmarkten. Naast de gangbare rassen verkoopt de Wellant de afgelopen jaren goed, zegt Heiko Faby, mede-eigenaar van het gelijknamige groothandelsbedrijf en magazijnhouder op de groothandelsmarkt in Bremen.

Hoewel het familiebedrijf zich overwegend gespecialiseerd heeft op de verkoop van (Noord-)Duitse fruitproducten omvat het assortiment aan de stand circa 400 producten, van groenten en exoten tot aan noten en gedroogd fruit. Hardfruit is echter ook hier het handelsmerk van het bedrijf: "Sinds circa een week bieden we de eerste Wellant-appelen uit het Alte Land aan. Deze appel wordt bij ons in het noorden op grote schaal geteeld en we zien een continue toename van de vraag. Het ras ligt qua prijs tussen de Elstar en de clubrassen en wordt vooral goed afgenomen door weekmarkt- en fruithandelaren. In het voorgaande jaar konden we de Wellant tot in mei verkopen en dit jaar zijn de verwachtingen tot nu toe ongeveer gelijk."


Heiko Faby is de trotse standleider van de gelijknamige firma op de groothandelsmarkt Bremen. 

Naast Wellant bepaalt lokaal hardfruit, met name uit het Alte Land, de handel bij Faby Fruchthandel. "Elstar is er in principe het hele jaar door. Honey Crunch wordt aangeboden zolang er Duitse producten zijn en laat zich momenteel goed verkopen", aldus Heiko.

Hoge prijzen op de perenmarkt
Ook peren stuitten tijdens het seizoen op een goede vraag, ziet Heiko. In deze categorie vormen de Italiaanse producten echter het hoofdaanbod. "De perenteelt in het Alte Land blijft eerder beperkt. Tot aan het einde van het jaar kunnen we de 'Köstliche aus Charneux', een oude herfstpeer uit lokale teelt aanbieden. Voor de rest zijn het overwegend Nederlandse Conference-peren en Italiaanse Abate Fetel peren die vlot verkocht worden", aldus de grossier.


Het Italiaanse perenaanbod omvat nu drie rassen: Abate Fetel, Carmen en Williams.

Het oogstverlies in de Italiaanse perenteelt dit jaar is ook merkbaar bij de groothandelsstand van de firma Faby. "De vroege Italiaanse rassen Carmen en Santa Maria waren buitengewoon snel op. Bij de Abate Fetel ligt de prijs reeds circa 20 procent boven het niveau van afgelopen jaar", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Faby Fruchtgroßhandel GmbH & Co. KG
Sandhörn 1
21720 Steinkirchen
Tel: 04142 819221
Fax: 04142 819222
E-mail: heiko.faby@fabyfrucht.de 
Internet: www.fabyfrucht.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.