Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fernando Martín, directeur van het Spaanse Procam Bio:

"Onze oogst van biologische mango en avocado blijft groeien komende jaren"

Vorige week begon de afzet van de eerste Bacon avocado's met gladde groene schil in het kustgebied van de Spaanse provincies Granada en Málaga, met kleinere volumes dan vorig jaar. "De kwaliteitstests gaven al minimale vetgehaltes van 19 graden aan, wat betekent dat de avocado's klaar zijn om naar de markten verzonden te worden", aldus Fernando Martín, directeur van coöperatie Procam Bio, gespecialiseerd in biologische groenten en tropisch fruit.

Hoewel de bloei niet slecht was, hebben de hoge temperaturen in de lente en zomer de vruchtzetting van het fruit beïnvloed, volgens de teler en exporteur. Dit is een van de verklaringen voor het feit dat de oogst kleiner is dan vorig jaar.

Op dit moment is er sprake van zeer goede prijzen voor de eerste Bacon avocado's. "De prijzen zijn tamelijk goed voor de biologische avocado, evenals voor de conventionele. Het enige verschil ligt bij de kleine maten, die zeer goed verkocht worden en beter betaald worden op de biologische markt dan op de conventionele. Voor de grote maten is er nauwelijks verschil tussen biologisch en conventioneel", stelt Fernando Martín.

Binnenkort zal de oogst van de Fuerte avocado beginnen, die eveneens een gladde schil heeft. In november zullen de eerste Hass avocado's geoogst worden. Zodra deze de markt bereiken zullen ze het meest populaire ras zijn, met als gevolg dat de afzet en de prijzen van de avocado's met gladde schil dalen. "Dat is waarom onze telers blijven omschakelen van Bacon naar Hass avocado. In de afgelopen vier jaar hebben we ons avocado- en mango-areaal uitgebreid, en we verwachten een aanhoudende groei in volume in de komende jaren".

Groei van areaal en volume Kent en Keitt mango's
De mango-oogst staat op het punt te beginnen voor Procam. "Hoewel Spanje over het algemeen een oogstdaling verwacht, vanwege de lage opbrengsten, zullen wij een grotere oogst hebben, dankzij het feit dat we het areaal hebben uitgebreid", vertelt Fernando Martín. "We verwachten een korter seizoen dit jaar, aangezien het fruit snel rijpt in de bomen, vanwege de hoge temperaturen".

In tegenstelling tot de meeste mangoteeltbedrijven in Málaga en Granada, die voornamelijk Osteen mango telen, is deze coöperatie gespecialiseerd in de rassen Kent en Keitt. "We richten ons op latere mangorassen, waarmee we de drukke periode na de aankomst van de Osteen vermijden".

 

Voor meer informatie:
Fernando Martín Calllejón (Gerente)
PROCAM BIO.
Ctra Almería km. 1,6- Motril (Granada). España
T: +34 958600306
direccion@procamsca.com
www.procamsca.com


Publicatiedatum:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven