Envy-appelen oogst in VS neemt 40% toe

De oogst van het in de VS geteelde Nieuw-Zeelandse appelras Envy, waarvan de teelt verspreid is over Washington, Chili, Europa en Nieuw-Zeeland, zal in 2019-2020 met 40% groeien voor conventionele appelen en met 50% voor biologische appelen. 

Telers rekenen op appelen van hoge kwaliteit maar met kleinere maten. Het Nieuw-Zeelandse T&G Global, telers en marktagenten in Noord-Amerika, Oppy, CMI Orchards en Rainier Fruit, zijn dan ook optimistisch over het seizoen.

"Het groeiseizoen is goed verlopen en de oogst is in volle gang. Het ziet ernaar uit dat de overgang van het Nieuw-Zeelandse importseizoen soepel zal verlopen," zegt Chris Willett van EnzaFruit Products, de afdeling van T&G in Washington. 

“We merken dat de vraag naar Envy-appelen de laatste jaren is toegenomen. Deze appel beantwoordt aan de voorkeuren van consumenten met haar zoetzure smaak, sappige textuur en prachtige witte vruchtvlees. 

Oppy laat weten enthousiast te zijn over de samenwerking met klanten. "Zoals altijd kijken onze klanten reikhalzend uit naar de nieuwe Envy-oogst," zegt Roger Aguirre. "Envy springt eruit als aanjager van het overvolle appelsegment. Het is de nummer twee appel in termen van omzetgroei. We denken dat het ras nog betere resultaten kan genereren met een consistente plaatsing en spannende seizoenspromoties."

Leveranciers van Jazz-appelen laten weten dat deze appel dit seizoen ook veel vooruitgang boekt, met name binnen het biosegment. De groei van Jazz, voornamelijk aangejaagd wordt door biologische appelen, bedraagt 60% ten opzichte van vorig jaar. De appel zal nog tot en met maart beschikbaar zijn. Dit ras is doorgaans kleiner van formaat. Telers zeggen er veel programma's voor zakverpakkingen mogelijk zijn, die afgestemd kunnen worden op de eisen van de handel. 

Tot slot maakt het ras Pacific Rose, een grote, zoete appel met roze schil het portfolio van T&G in Washington compleet. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.