Peruaanse druivenras Timpson is het sterproduct

Het pitloze witte druivenras Timpson is al enige jaren op de markt. Hoewel het ras nog vrij nieuw is, is er veel vraag naar in de Verenigde Staten zegt Andre Fattore van TerraSur Imports, een Amerikaans import- en distributiebedrijf dat exclusief samenwerkt met het Peruaanse teeltbedrijf 'El Pedregal'.

Andre vertelt: “Pedregal heeft de exclusieve rechten om het druivenras Timpson in Peru te mogen telen en heeft veel energie gestoken in de ontwikkeling ervan en hanteert hoge kwaliteitsstandaarden. Vanwege de hoge kwaliteit van het ras Timpson, dat door El Pedregal onder de merknamen Terrasur en Uma wordt verpakt, is deze druif in een jaar tijd uitgegroeid tot het sterproduct van TerraSur."

De meeste druiven bereiken de Amerikaanse markt via de haven van Philadelphia, waar TerraSur is gevestigd. "Hoewel we ons in Philadelphia bevinden, distribueren we onze producten zowel aan de Oostkust als aan de Westkust. We werken met twee distributiekanalen: we hebben een aantal klanten waar we rechtstreeks mee samenwerken en we werken daarnaast met distributeurs. Deze distributeurs werken op hun beurt weer rechtstreeks samen met supermarkten of groothandelsmarkten," legt Andre uit. 

In Peru is de druivenoogst al begonnen. De eerste zendingen zijn echter vooral bestemd voor markten in Latijns-Amerika, Europa en Azië, aangezien in de VS de vraag naar Californische druiven tot aan Thanksgiving sterk zal blijven. De eerste dozen worden begin november verladen. Andre: "TerraSur Imports zal de eerste druiven eind november of begin december ontvangen. Meteen na Thanksgiving, dat dit jaar op 28 november valt, nemen we orders in behandeling. We verwachten dat de import met ruim 20% ten opzichte van vorig seizoen zal groeien dankzij de nieuwe plantages van Pedregal." 

"Hoewel de meeste druiven die we afzetten van het ras Timpson zijn, is dit niet het enige druivenras waar we mee werken," zegt Andre. "We hebben veel verschillende rassen in ons portfolio. We werken zowel met SNFL- en IFG-rassen. Een aantal van de rode pitloze rassen die we dit jaar zullen importeren, zijn Magenta, Krissy en Allison van SNFL en Jack Salute van IFG." TerraSur zal dit jaar ook voor het eerst het ras Cotton Candy importeren. "Pedragal oogst nu de eerste hectare Cotton Candy-druiven. Deze druiven zijn echter meer een nicheproduct. De oogst is dan ook bestemd voor een aantal van onze speciale klanten," aldus Andre. 

Voor meer informatie:

Andre Fattore
TerraSur Imports
Email: afattore@elpedregalsa.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven