Dertien mannen in Engeland gearresteerd voor drugssmokkel in vrachtwagen

In het Verenigd Koninkrijk zijn onlangs dertien mannen gearresteerd op verdenking van drugssmokkel ter waarde van miljoenen euro's. De verdachten werden gearresteerd in Londen, Manchester, Stockport, St Helens, Warrington, Bolton, Dewsbury en Leeds op verdenking van het smokkelen van drugs via Britse havens gedurende een periode van 18 maanden. 

De autoriteiten geloven dat ze tot een Britse tak van een groepering behoren die Nederlandse en Britse bedrijven gebruikt om heroïne, cocaïne en cannabis te importeren door de drugs in vrachtwagens vol groenten en sap te verstoppen. 

De volledige omvang van de drugshandel kwam in september 2018 aan het licht toen drie ladingen werden onderschept. Die bevatten 351 kg cocaïne, 92 kg heroïne, 250 kg cannabis en 1.850 kg hasj, met een straatwaarde van € 42 mln. 

Nederlandse en Britse bedrijven
Volgens een artikel op sky.com was dit de grootste Britse drugsvangst ooit met cocaïne, heroïne en cannabis die vanuit Nederland het land in kwamen verborgen in vrachtwagens vol groenten en sap. Het lijkt het werk te zijn van de Britse tak van een goed georganiseerde criminele groep die Nederlandse en Britse bedrijven gebruikt om heroïne, cocaïne en cannabis te smokkelen.

Vier mannen en twee vrouwen werden via Europese arrestatiebevelen in Nederland gearresteerd door de Nederlandse politie. Ze wachten op uitwijzing naar het VK. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven