Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Praktijkproef met Nutri-Score bij Albert Heijn

Albert Heijn pleit al langere tijd voor de landelijke invoering van het voedselkeuzelogo Nutri-score. Daarom voert de keten nu een praktijkproef uit met de Nutri-Score in een Albert Heijn filiaal in Den Haag. Consumenten die zelf willen ervaren hoe het voedselkeuzelogo Nutri-Score werkt, kunnen tussen 8 oktober en 17 november terecht bij het filiaal van Albert Heijn in Den Haag aan de Torenstraat 2. In deze winkel zal een deel van het assortiment voorzien zijn van Nutri-Score, zodat consumenten in één oogopslag een realistisch beeld krijgen van de voedingswaarde van een product.



Onderzoek Consumentenbond
Uit nieuwe onderzoeken van de Consumentenbond is gebleken dat consumenten Nutri-Score willen. De bond vroeg ruim 1.000 consumenten naar hun mening over Nutri-Score. 76% van de ondervraagden is het (helemaal) eens met de stelling ‘Het is een goede zaak als Nutri-Score op producten wordt vermeld’, slechts 5% is het hier (helemaal) niet mee eens. 

Nutri-Score
Op dit moment wordt de Nutri-Score al in Frankrijk, België en Zwitserland gebruikt. De score geeft een totaaloordeel over de voedingswaarde van een product, van A (groen) tot E (rood). Duitsland kondigde een week geleden ook aan het logo in te gaan voeren. 



Bron: Albert Heijn 

Publicatiedatum: