Murat Demirel, NHD Fruchimport:

"Goede markt granaatappelen”

Het aanbod granaatappelen uit het Middellandse Zeegebied neemt nu snel toe. De Spaanse partijen zijn reeds sinds enkele weken verkrijgbaar, en ook de aanvoer vanuit Turkije neemt snel toe. Parallel aan het rijkelijke aanbod trekt ook de vraag succesvol aan, ziet Murat Demirel van groothandel NHD Fruchimport uit Bremen.

Het Europese seizoen is nu definitief afgelopen, meent Murat. "De eerste Turkse granaatappelen zijn afgelopen week aangekomen. En hoewel het Turkse aanbod over het algemeen iets voordeliger is, doen de granaatappelen uit Turkije kwalitatief gezien niet onder voor de Spaanse partijen.“


Bij de stand van NHD Fruchtimport GmbH bepalen zuidvruchten en exoten de handel.

Goede markt voor granaatappelen
De handelaar biedt zijn gemengde clientèle van weekmarkthandelaren en kleinere retailers rond deze tijd van het jaar in totaal drie rassen aan. Zo is hij in staat om aan iedere smaak tegemoet te komen. "Uit Turkije hebben we nu het vroege ras Hicaz, een gevestigde en ronduit populaire variëteit. Uit Spanje zijn er momenteel twee hoofdrassen verkrijgbaar, een zoete witte en een zoete, licht zurige.“

De actuele marktsituatie is alles bij elkaar genomen zeer goed, aldus Murat, die de mediterrane granaatappelen over het algemeen tot januari / begin februari aanbiedt. "De vraag is al zeer groot en zal vanwege de actuele vooruitzichten nog verder aantrekken. Misschien heeft dit ook met de zeer voordelige prijzen aan het begin van het seizoen te maken. Over de lange termijn gezien merken we echter ook dat steeds meer Duitsers de granaatappelen leren kennen en weten te waarderen."


Zij houden de stand van NHD draaiende: tweede van links Murat Demirel. Uiterst rechts zijn broer en standleider Hüseyin Demirel.

Bij citrus wordt er binnenkort overgestapt
NHD Fruchtimport werd in 2006 opgericht en heeft zich sindsdien overwegend op de import van exotisch fruit, zuidvruchten en groentenspecialiteiten gespecialiseerd. Tot de seizoensspecialiteiten horen onder andere druiven, Turkse vijgen en citrus. "Clementines nemen we momenteel uit Zuid-Afrika af, tot aan het einde van de maand zullen we echter overstappen op Spaanse clementines. Turkse Satsuma's bieden we over het algemeen niet aan, aangezien de vraag - tenminste onder onze klanten -  eerder beperkt is."

Voor meer informatie:
NHD Fruchtimport GmbH
Hüseyin Demirel
Am Waller Freihafen 1
Großmarkt Bremen
T: +49 421 839 45 57
F: +49 421 839 45 79
info@nhd-gmbh.de
www.nhd-gmbh.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.