Veel diefstal van mango en avocado in Spaanse Málaga

Teeltbedrijven van olijven, citrus en tropisch fruit in de Spaanse regio's van Antequera, Valle del Guadalhorce en La Axarquía (Málaga) staan de laatste jaren in het middelpunt van de belangstelling bij dieven. Sommigen van deze producten brengen namelijk hoge prijzen op op de markt, stelt Antonio Rodríguez, van de Coördinator van Associaties van Telers in Andalusië (COAG). Rodriguez benadrukt bovendien dat de Guardia Civil bekend heeft gemaakt dat het in sommige gevallen gaat om groepen criminelen die in loondienst werken, en onder leiding staan van derden die de handelswaar opslaan.

Schade aan materieel en apparatuur
De plunderingen, die zich vaker voordoen in de zomer, tijdens de oogst, veroorzaken grote verliezen en schade aan materialen en landbouwapparatuur. Het hoofd van COAG lichtte toe dat er vooral veel mango's en avocado's worden gestolen, in La Axarquía. De belangrijkste verklaring hiervoor is dat deze producten in de afgelopen jaren erg populair geworden zijn, en hoge prijzen opleveren.

Afgelopen augustus stelde de Associatie van Jonge Telers in Andalusië (Asaja) de diefstal van meer dan 3.000 kilo aan onrijp fruit, afkomstig van een enkel teeltbedrijf, aan de kaak. Dit misdrijf schaadt niet alleen de teler in kwestie vanwege het verlies van zijn product, maar ook de sector als geheel, doordat het imago van het fruit ten aanzien van de consument hierdoor verslechterd wordt.

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven