Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spanje: verstekeling onder lading groenten

Tijdens de inspectie van een aantal voertuigen uit Noord-Afrika, die in de Spaanse provincie Almería van boord gingen van het schip Duba Bridge, moest de Guardia Civil op maandag 7 oktober een persoon te hulp komen die achterin een busje verborgen zat, bedekt onder een grote hoeveelheid groenten. 

Nadat het vermoeden ontstond dat een busje mogelijk niet-aangegeven lading vervoerde, ging een agent over tot de inspectie van de laadruimte. Hierbij trof hij een persoon aan die tussen de groenten verstopt zat en duidelijke uitputtings- en uitdrogingsverschijnselen vertoonde.

Nadat deze persoon de nodige hulp had ontvangen, werd overgegaan tot de arrestatie van de bestuurder van het voertuig, voor een misdrijf tegen de rechten van vreemdelingen.

Tot nu toe dit jaar zijn agenten van de Guardia Civil van Almería 108 mensen te hulp gekomen die tussen de bagage of in voertuigen verborgen zaten, of die in het water sprongen tijdens het afmeren van uit Noord-Afrika afkomstige schepen.

Speciale hulp wordt geboden aan niet-begeleide minderjarigen (MENA), die hun leven op het spel zetten door zich onder vrachtwagens, in de wielkasten of zelfs in de motoren van voertuigen te verstoppen. Zij worden met behulp van honden ontdekt door agenten van de Guardia Civil. Tot nu toe dit jaar zijn er op die manier vijf minderjarigen door agenten van de Guardia Civil geholpen.

Bron: andaluciainformacion.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven