Prince de Bretagne zet groentepakketten af via Amazon

Het Franse Prince de Bretagne heeft een overeenkomst met Amazon gesloten, voor het verzenden van pakketten met conventionele en biologische groenten naar klanten in Frankrijk, met een maximale levertijd van 48 uur. Deze overeenkomst is tot stand gekomen dankzij acht telers van Prince de Bretagne, uit de regio Sica Finistère Saint-Pol-de-Leon. Deze hebben een plan ontwikkeld voor het leveren van productpakketten die geschikt zijn voor het transport vanaf het bedrijf tot bij de klant thuis.

Prince de Bretagne bestudeert hoe "sommige aankopen van groenten en fruit via internet worden gedaan, buiten de conventionele afzetkanalen om". Dat stelt Marc Keranguéven, voorzitter van een van de coöperaties die met het bedrijf samenwerkt.

"We willen werkgelegenheid creëren, en een directe relatie met de consument aangaan. We bieden de consument thuisbezorging aan, hetgeen een revolutie in de wereld van verse groenten betekent", wordt gesteld vanuit Prince de Bretagne.

De samenstelling van de pakketten zal regelmatig veranderen, om de consument 100% Bretons producten (verse seizoensgroenten) te garanderen. De prijs voor een pakket conventionele producten van tussen de vier en vijf kilo zal tussen de €24 en €26 liggen. Voor een biologisch pakket betaalt de klant €29,50.

 

Bron: fyh.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven